Заради огромните количества украински мед, залежал по складовете, пчеларите прогнозират,

...
Заради огромните количества украински мед, залежал по складовете, пчеларите прогнозират,
Коментари Харесай

Медът може да стигне 25 лева буркана

Заради големите количества украински мед, залежал по складовете, пчеларите предвиждат, че тази година българският мед ще е с рекордно висока цена, достигаща до 20-25 лв. за буркан.

 

Тази година пчеларите от Югозападна България могат да се похвалят с много висок рандеман – към 10-20 кг. от пчелно семейство. От някои фамилии даже извадили и повторно мед, разкрива пред Българска национална телевизия Венета Ифандиева, която е член на УС на „ Обединени пчелари “.

 

Производителят Георги Петков отбелязва, че складовете са цялостни и медът чака единствено своята реализация. И макар рекордното количество мед тази година се чака цената му да се увеличи доста, защото захарта и медикаментите повишили много цените си, а пчелите би трябвало да бъдат третирани, с цел да не умират.

 

Пчеларски организации разкриват, че импортираният досега мед у нас е 650 000 тона от Украйна. Съмненията им са, че този мед се изкупува и препродава на българския пазар като го смесват с българския в съответствие 2:1 в интерес на украинския и продават получения бъркоч като български мед.

 

 

Напоследък хората са нараснали покупките на мед поради захлаждането и върлуващите вируси. Всеки бърза да се достави със здравословния артикул, с цел да поддържа имунната си система, само че мнозина се оплакват, че по сергиите им се пробутва артикул с изминал период на валидност. Те са жалват, че усетът на престоелия мед не е добър и евентуално потребните му свойство също са отслабнали. Затова не си мислете, че медът може да стои години в буркана, без да промени потребните си свойства, сигнализират те.

Инфо: Уикенд

 

Тагове: Георги Петков Венета Ифандиева „ Обединени пчелари “ мед украински мед бъркоч
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР