“Заради очакваните резултати партията на Борисов ще бъде не заобиколим

...
“Заради очакваните резултати партията на Борисов ще бъде не заобиколим
Коментари Харесай

Политолози: Изходът от изборите е неясен и сложен

“Заради предстоящите резултати партията на Борисов ще бъде не заобиколим фактор и в идващия парламент ”. Това съобщи политологът Румяна Коларова. Според нея има огромна група гласоподаватели, които няма да отидат да гласоподават, тъй като се усещат некомфортно от наложителния машинен избор.

" Те усещат, че е застрашена тайната на техния избор, тъй като в случай че мислят, че не могат без асистенция да гласоподават, ясно е, че тайната на вота е нарушена ". Причина за невисок интерес към присъединяване в локалните избори тя вижда и в горещото време ", разяснява Коларова по БТВ

Тя предвижда, че на предварителните парламентарни избори на 11 юли част от тези аргументи ще работят демотивиращо на гласоподавателите, само че посочи, че и повторението на вота (след изборите на 4-ти април - б.р.) ще е сериозен мотив за липса на мотивация.

" Част от тези хора, които са дали своят вот на 4-ти април и техните избраници не са съумели да образуват държавно управление, ще бъдат съществено демотивирани, няма подозрение. По този метод меката външна страна ще бъде обезкуражена ", добави тя. 
 Проф. Румяна Коларова: Радев сортира хората в служебния кабинет, с цел да насочи обръщение към другите групи гласоподаватели Проф. Румяна Коларова: Радев сортира хората в служебния кабинет, с цел да насочи обръщение към другите групи гласоподаватели
" Президентът Радев назначи в служебния кабинет хора, с които има работни връзки, има в някакъв смисъл идейна непосредственост, тъй като при пре...

По думите ѝ на парламентарния избор в този момент ще отидат до урните хората, които към този момент са стимулирани, тъй като акцията е вяла:

" Причината за това е една - активността на служебния кабинет. Част от обществените му изяви са в много пропагандни измерения. Това е групов орган, хора, облечени във власт, само че това е властта на президента. Преобладават военните. Това е кабинет, който много силово упражнява краткотрайната власт, с която е акредитиран ". Тя уточни, че резултатът от ръководството на служебното държавно управление ще е доста висока степен на непредвидимост на резултатите от изборите.

" В момента всяка една прогноза е стъпила на преносими пясъци и може да се окаже мощно неправилна ", разяснява тя.

В диалога взе участие и политологът Татяна Буруджиева. Тя разяснява прогнозите на социолозите.

Тя съобщи, че изборите се обрисуват да са много оспорвани и битката за разпределението на мандатите ще бъде сериозна. Ще има и прелестно, и неприятно сюрпризирани. Според нея ще има и неприятно сюрпризирани жители, които ще са разочаровани от това, че техните партии няма да влязат в Народното събрание, само че това е част от демокрацията.
 Татяна Буруджиева: Всичко зависи от изборната интензивност, никой не знае каква ще е тя Татяна Буруджиева: Всичко зависи от изборната интензивност, никой не знае каква ще е тя
Цялата година ще бъде доста знакова. Политиците ще проявят оптималната интензивност, а пък жителите по-скоро ще желаят не да стават свидет...

Политологът съобщи, че изборната интензивност няма да е толкоз ниска. Вероятно няма да се доближи 50% интензивност, само че няма да е трагично по-ниска.

Татяна Буруджиева съобщи, че по-сложните дни ще настанат след изборите, тъй като е разумно някои да се откажат от присъединяване в ръководството. Те считат, че по този начин е разумно да запазят своята достоверност. При огромни разлики сред първия и втория би означавало, че няма ясна опозиционна опция. Възможно е да не се стигне до нещо общо.

 

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР