Заради новорегистрираното огнище на Африканска чума по свинете (АЧС) в

...
Заради новорегистрираното огнище на Африканска чума по свинете (АЧС) в
Коментари Харесай

Нов случай на африканска чума в Плевенско

Заради новорегистрираното огнище на Африканска чума по свинете (АЧС) в плевенското село Николаево шефът на Регионална дирекция по горите – Ловеч, инж. Павли Богдански е издал заповед, с която се лимитира достъпът до инфектираната зона.
Районът е разгласен за първично зародило огнище на заболяването вследствие на проба от диво прасе, отстреляно предходната седмица от ловната дружинка в селото. Определена е инфектирана зона от 200 кв. км към установения случай и са разпоредени ограничаващи ограничения за придвижването на свинете в Плевенска област, оповестиха от регионалната администрация.
Със заповедта на шефа на Регионална дирекция по горите в Ловеч се не разрешава за период от 30 дни достъпът до горски територии в инфектираната зона на лица, които нямат отношение към претърсването и използването на ограниченията за попречване и очистване на заболяването. В горските територии могат да се правят неотложни действия от лицата, които нямат отношение към претърсването по ред и условия, избрани от регионалната епизоотична комисия в Ловеч, и според избраните от БАБХ ограничения за биосигурност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР