Заради нея лидерът на евросоциалистите Сергей Станишев не влезе на

...
Заради нея лидерът на евросоциалистите Сергей Станишев не влезе на
Коментари Харесай

Нинова разтресе и ПЕС

Заради нея водачът на евросоциалистите Сергей Станишев не влезе на вечерята в Елисейския замък за разпределение на първите постове в Европа
На път сме отново да се прочуем в Европа с антирекорди. И единствено първият от тях е ниската изборната интензивност. Добре, че е Словакия, та доста не се набиваме на очи. Но, в случай че ЦИК продължи да мълчи с окончателните данни, може да станем за смях.

Преговорите за топ позициите в Брюксел към този момент почнаха, а ние още незнаем кого пращаме там. Язък за новите автомагистрали, в случай че два дни не стигат, да се извозят протоколите от селата до столицата. Отделен въпрос е какво си мислят за нас, европейските водачи. Които се скъсаха да ни хвалят за европредседателството, а индивидът, който отговаряше за него – Лиляна Павлова, още няма подпечатана виза за Страсбург. Но в случай че приемем, че това са гафове, които Борисов от дълго време се е научил по какъв начин да замазва по брюкселски, има други, които надалеч не са по силите му. Нито касаят европейското му семейство. А са в градината на ПЕС и водача й Сергей Станишев, който Корнелия Нинова до последно се погрижи да направи за смях.

Какво през днешния ден ще се случи на пленума, вълнува единствено социалистите. Защото и без него е ясно, че резилът на изборите разделя партията за дълго с фантазията за ръководство. Още повече, че вотът по Европа към този момент опроверга съществени хрумвания на Нинова. И в това време сподели, че грешките й ще имат резонанс освен у нас, само че и в Брюксел.

Австрийският скандал Ибисагейт катурна премиера Себастиян Курц в разгара на акцията. Въодушевена от оставката на канцлера, Нинова дни наред не спря да пита: Бойко, ти по кое време? Но след последните събития в Австрия, алената лидерка онемя по тематиката. Защото стана ясно, че си вкара автогол. Победата на Курц на евроизборите му отваря необятно вратата за продобиване както на националния избор, по този начин и на премиерския пост. Но към този момент с различен съдружен сътрудник – социалдемократите. Най-големият зложелател на европейската партия на Нинова. Която през днешния ден, за разлика от Българска социалистическа партия, ликува от впечатляващите си резултати. И се готви за атака против ПЕС и в Брюксел. А виновникът за политическото меле в Австрия – досегашният вицепремиер Щрахе,  влиза в европарламента през задната врата – с преференции, които го изстреляха от 42-ро на 2 –ро място в партийната листа.

Европейски неуспех претърпя и гордостта на Нинова – програмата Визията за България. Според която триумфът за стопанската система и страната се крие в понижаване на налозите. Е, да огледа Гърция. Само пет дни преди изборите министър председателят Алексис Ципрас реши да ухажва електората със събаряне на ставката за Данък добавена стойност. Това обаче не му оказа помощ да събере електорат. Напротив. Загуби с 9 % освен в евроизборите, само че и в кметските. И най-вероятно още в края на юли ще би трябвало да отстъпи властта на „ Нова народна власт ”. Която обаче няма огромна причина за наслада. Защото изтънялата хазна след понижените налози, ще докара още веднъж страховете за банкрут. А също така ще се запише като пасив на новата власт.
Този номер Българска социалистическа партия към този момент изигра през 2009 година, когато предизборно подвигна пенсиите макар задаващата се рецесия. А след това сметката заплати държавното управление Борисов, само че най-много - всички ние.

Загубата на Българска социалистическа партия ни отдалечи от терзанията за екстравагантните й стопански хрумвания. Но върна страховете за последствията от политическите й решения. Особено след резултатите на ПЕС в Европа. Така и не стана ясно за какво Корнелия Нинова по този начин настойчиво страни от ПЕС. И за какво трансформира страстта си към Сергей Станишев в проблем на цялото им европейско семейство. Защото поради нейния дебелоглав, водачът на ПЕС вместо да тича в акции по Европа, той обикаляше селата ни. И вместо да се бори за повече места на партията си, той водеше борба за личното си оцеляване в партийната листа на Нинова. А в нощта на вота, вместо да чества успеха, да вземем за пример в Испания, той бе на пангара да изяснява загубата в София. И да дава кураж на оклюмалите социалисти, чиито водач се бе барикадирал в кабинета си.
 
Затова няма нищо чудно, че на вечерята в Елисейския замък, на която ПЕС и ЕНП разпределяха нощес първите постове в Европа, влезе министър председателят на Испания Педро Санчес, а не ръководителят на ПЕС Сергей Станишев. Сигурно това носи някакво задоволство на Нинова. Но за всички останали, това значи единствено едно – България няма място в огромната политика на Европа. Поне до момента в който Мизия е нашата Визия.   
                                    

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР