Заради небивалия интерес пешеходен поход за всички желаещи да видят

...
Заради небивалия интерес пешеходен поход за всички желаещи да видят
Коментари Харесай

Поход за розово фламинго организират край Бургас

Заради небивалия интерес пешеходен поход за всички искащи да видят розово фламинго, провеждат край Атанасовското езеро. Проявата е планувана за през днешния ден, 2 септември. Сборен пункт е паркингът на състезателен аутлет по пътя Бургас-Сарафово. Точно в 17 ч. участниците в събитието ще оставят колите си и ще поемат по избрания маршрут за пешеходен туризъм в резервата. Преходът е предизвикателство, тъй като единствено в едната посока дистанцията е 3,5 километра.

Ятото, формирано от 178 птици - възрастни, млади и дребни, ще може да се следи с бинокли и оптични тръби. Така любопитни ще отговорят на въпроса по какъв начин наподобява по-отблизо този другоземен тип, в действителност ли е толкоз розов или това е цветът единствено на краката на фламинго.

Маршрутът минава по черен път сред тръстиките на обходния канал и езерото, което прави наложителни комфортните обувки. Тъй като няма изкачвания или някакви други компликации, походът е подобаващ и за дребни деца, за които гледката на внушителните розови птици ще е незабравима.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР