Заради множество сигнали, че болници и линейки изискват пари от

...
Заради множество сигнали, че болници и линейки изискват пари от
Коментари Харесай

120 лева за PCR тест преди операция

Заради голям брой сигнали, че лечебни заведения и коли за спешна помощ изискват пари от пациенти в незабавно положение, че ще ги одобряват или посетят на адрес, единствено в случай че си заплатят тест за ковид, Министерство на здравеопазването сезира здравната система, че няма право на такава процедура.

Цените на тестванията, които са изискани от разнообразни незабавни пациенти в страната, варират от 30 лв. нагоре.

В столицата стигат до 120 лв..

Такава цзена се желае за тест за ковид от пациенти, които да вземем за пример незабавно би трябвало да постъпят в болница за интервенция.

За друг случай пък заяви семейство, че когато позвънили на телефон 112 поради незабавното положение на стара жена отказали да я прегледат, преди да се заплати тест, съобщи Дарик радио.

" PCR тест, обезщетен от жителите, не може да бъде изискване за банкет или консултация със експерт в лечебни заведения ", безапелационни са от ведомството на Кирил Ананиев.

Вероятно настояването за тест на пациентите е предизвикано от страха на медиците да не се заразят, само че все пак от Министерство на здравеопазването разказват разпоредбите.

От министерството са безапелационни, че с смяната на Наредба № 9 НЗОК заплаща активността по диагностика на COVID-19 посредством осъществяването на високоспециализирано проучване.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР