Заради избора на хора, които е изпратила в различни институции

...
Заради избора на хора, които е изпратила в различни институции
Коментари Харесай

Георги Табаков: България ще понесе репутационни щети заради изпратени хора в световни институции

" Заради избора на хора, които е изпратила в разнообразни институции по света, България ще понесе репутационни вреди . На хората може това да им се коства доста надалеч, само че това е отражение на всички обири, които се случваха в страната през последните 12 години ". Това съобщи пред БНР Георги Табаков, ръководител на Българския стопански конгрес, по отношение на разкритията в " Досиетата Пандора ".

По думите на Табаков  казусът с Николай Младенов нанася вреди и върху Организация на обединените нации . Бившият боен и външен министър е записал офшорна компания на Сейшелите през швейцарски медиатор. Това се е случило през август 2013 година, няколко месеца откакто Младенов напуща българската политика и седмица откакто става специфичен делегат на Организация на обединените нации в Ирак:

" Не може да се изпраща човек, който дава отговор за толкоз значими неща като мирния развой в Ирак и по-късно в Близкия изток. Той би трябвало да бъде човек, който да е доста чист. Не е опрощение, че не е имало активност по тази офшорна сметка.  По принцип не е укоримо да имаш офшорна компания, само че тя би трябвало да бъде обявление, а не крита.  Не е морално и безусловно неприемливо е това да се прави от върховен посланик, човек, който в България е заемал, по линия на ГЕРБ, висши длъжности - два пъти е бил министър. Този човек по-късно става доста почитан посланик на главната организация в света, която е призвана да пази мира ". 

Георги Табаков акцентира, че има две доста значими международни институции, основани след Втората международна война - Организация на обединените нации и МВФ:

" И в двете институции са изпратени хора от ГЕРБ (Николай Младенов, Кристалина Георгиева - б.р.) и те нанасят голяма репутационна вреда и на двете институции ".

Икономистът разяснява, че тези случаи водят до съмнение и отлив на задгранични вложители в България. 

Интервюто на Снежана Иванова с Георги Табаков в предаването " Хоризонт за вас " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР