Заради гранатата, ранила 3 деца при демонстрация пред деца в

...
Заради гранатата, ранила 3 деца при демонстрация пред деца в
Коментари Харесай

Отстраниха полицейски шеф заради ранените деца

Заради гранатата, ранила 3 деца при проява пред деца в Силистра, вътрешният министър Младен Маринов в профил краткотрайно от служба шефа на полицията в крайдунавския град Юлиян Караславов. Образувано му е и дисциплинарно произвеждане, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Проверката по случая е предоставена на Главна дирекция " Национална полиция ". Маринов е забранил и използването на взривни субстанции и пиротехнически произведения по време на осъществяване на демонстрации на публични места.

Най-тежко потърпевшото от взривената в Силистра светлинно-звукова граната момиче е признато през днешния ден в русенска болница. То е с 8 % изгаряния, само че в устойчиво положение, доста е  уплашено и уплашено, сподели доктор Наско Тютюнджиев от отделението по пластична хирургия в УМБАЛ " Медика " в града, написа TrafficNews.

Инцидентът стана към 11,00 часа през днешния ден на стадион " Доростол " в Силистра, където полицията в града е направила проява по залавяне на нарушител. Проявата е заключителна по програмата " Ваканция, здравей ", която се организира в детски градини и учебни заведения. Осколка от взривената граната ранява още две момченца от детска градина. Те са получили обгаряния по крайниците, оказана им е незабавна помощ и са били освободени.

Д-р Тютюнджиев изясни, че изгарянията на момиченцето са от втора степен и са обработени. Засегнати са десният крайник, дясната ръка, дясната половина на гръдния панер и шията, написа TrafficNews.

" Надяваме се, че ще се възвърне изцяло, само че е още рано да се каже. Операцията е траяла към половин час. Предстои дълготрайно лекуване. Надяваме се да не се стига до пластика, а да овладеем ситуацията единствено с превръзки. Това ще стане ясно след три-четири дни ", сподели лекарят.

Майката на детето - Радостина Радева, изясни, че е доста уплашена от случилото се. Тя сподели, че учителката на щерка й се е намесила доста бързо и я е избавила, откакто якето й пламнало.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР