Заповед на ректора на Медицинския университет в Пловдив предизвика недоволство

...
Заповед на ректора на Медицинския университет в Пловдив предизвика недоволство
Коментари Харесай

Скандал в Пловдив! Пускат само ваксинирани студенти

Заповед на ректора на Медицинския университет в Пловдив провокира неодобрение измежду студенти. Според документа, признат на Ректорски съвет, наложително изискване за достъп на студентите до присъствени извършения е показване на документ за имунизация, документ за преболедуване на COVID-19 или негативен тест, заяви Българска национална телевизия. 

Според ректора на Медицинския университет проф. Мариана Мурджева заповедта дава опция за връщане на присъствено образование, от която студентите са били лишени в огромна степен предните четири семестъра. Медицинското обучение изисква класическо образование в клинични условия, само че то би било допустимо единствено при оптимално безвредни условия.

Настоящата заповед се отнася единствено за студентите, що се отнася до преподавателите - 70 % от тях са имунизирани, останалите са преболедували. За тях също ще бъдат дефинирани условия до началото на образователната година.

" Повечето от нашите студенти имат допир с заболели в лечебни заведения. Там също има рестрикции. На болните се изискват негативни проби, с цел да бъдат приети в болница, а някъде са неразрешени свижданията.

Ние сме водени от устрема да защитим тези пациенти в университетските лечебни заведения, които ще бъдат показани на студентите в тяхното образование ", изясни проф. Мурджева.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР