Запорожката АЕЦ премина на дизелови генератори, след като Украйна изключи

...
Запорожката АЕЦ премина на дизелови генератори, след като Украйна изключи
Коментари Харесай

Украйна остави без ток две линии на Запорожка АЕЦ

Запорожката АЕЦ мина на дизелови генератори, откакто Украйна изключи две линии, водещи до станцията, сподели Ренат Карчаа, консултант на генералния шеф на „ Росенергоатом “.

Предишния ден експертите преведоха пети и шести реактор на централата в положение на „ горещо прекъсване “, което разрешава генериране на топлинна сила и обновяване на зареждането на потребителите в Енергодар.

„ Те просто изключиха две линии, които захранваха реакторите. В резултат на тези дейности в този момент реакторите ще бъдат принудени да се охлаждат. Сега ще би трябвало да изчакаме с доставките топлота към Енергодар “, сподели Карчаа.

Действията на Киев съставляват огромна опасност за нуклеарната сигурност, а охлаждането на реакторите с дизеловите генератори " опонира на всички съществуващи разпореждания и стандарти ", акцентира специалистът.

Пускането и работата на реакторите изисква устойчиво зареждане, експертите ще намерят решение на казуса, даде обещание Карчаа. Той удостовери, че градът ще бъде екипиран с топлота " и централата ще живее ".

Както сподели тази заран секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев, съветските спецслужби са предотвратили терористична офанзива в АЕЦ.

Според Владимир Рогов, член на основния съвет на администрацията на Запорожка област, украинските управляващи са подготвяли саботажа отдавна – открит е тайник с експлозиви на територията на атомната електроцентрала, която ВСУ са построили през февруари или март.

Запорожката АЕЦ се намира на левия бряг на Днепър покрай Енергодар. От март е под защитата на съветските военни. Украинските военни не престават постоянно да обстрелват града и прилежащата територия на централата. Случаите на офанзивите, без да се показва кой ги прави, бяха доказани от задачата на МААЕ, ръководена от генералния шеф на организацията Рафаел Гроси, която посети обекта при започване на септември. В момента на място работят двама представители на организацията.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР