Запомнете това заради собственото ви спокойствие! 10 практични препоръки. Семейство, дом,

...
Запомнете това заради собственото ви спокойствие! 10 практични препоръки.
Семейство, дом,
Коментари Харесай

10 неща, които си струва да помним за „отровните“ роднини

Запомнете това поради личното ви успокоение! 10 практични рекомендации.

Семейство, дом, родственици – всичко това би трябвало да бъде нашето безвредно гнездо надалеч от бурите на уплашения ни живот. Обаче нормално точно фамилията ни разрушава сърцето ни по този начин както не може да го направи никой различен.

Всички знаем, че в случай че приятелят ни или гаджето ни се случат „ отровни “, то по-просто е да се разделим и вероятно сте чели доста препоръки за това по какъв начин е най-добре да се направи… Но по какъв начин да постъпим, в случай че „ токсичен “ се оказва човек, обвързван с вас посредством родствени връзки?

В такава обстановка постоянно не можем да се обърнем и да се отдалечим, оставяйки зад тила си подобен родственик. Или усещаме, че не желаеме да създадем това… или, да вземем за пример, че не ни прилича да постъпим по този метод. Тогава какво да вършим, когато наш непосредствен родственик безусловно ни трови живота? Как да постъпим с възприятието ни за дълг, комплициране и изменничество и по какъв начин да залепим отломките от разрушеното си сърце?

Първо, приемете обстоятелството, че надалеч не всяко семейство е крепко в какъв да е смисъл на тази дума, не на всяко семейство може  да се опрем в сложен миг, и не постоянно нашето семейство е този „ дом “, в който можем да се върнем. Далеч не всяка нишка, свързваща фамилията в едно, е изтъкана от взаимно почитание, обич и поддръжка. Обикновено по този начин нареченото „ семейство “ значи единствено това, че вие носите в себе си някаква обща част от генетичен код. И нищо повече. И както и другите хора към нас, някои членове на фамилията ни ни оказват помощ да достигнем небето, а други – ни забиват в земята до шия.

Второ, вие би трябвало да разберете, че отровният член на фамилията ви може самият той да се намира в комплициран интервал от своя витален път. Той може да е болен, да е смутен за нещо, а допустимо е просто да не му доближава обич и прочувствена поддръжка. И в този случай може тъкмо вие да се окажете индивидът, който ще успее да го изслуша, да го подкрепи и погрижи за него (макар че каквато и да е повода, вие въпреки всичко би трябвало да се научите да се защитавате от „ отровното “ му поведение).

Помнете, че макар че всеки „ токсичен “ родственик е неповторима персона и се постанова за всеки обособен случай да се търси самостоятелен метод, има няколко изцяло универсални правила, които си коства да запомните поради личното си успокоение.

1. „ Отровният “ родственик може и да не е неприятен човек, само че той може и да не е индивидът, за който си коства постоянно да отделяте време. Не всички отровни фамилни взаимоотношения се предизвикват от хора, които умишлено желаят да ви навредят. Някои от тях може да са хора, които фактически са загрижени за вас – хора, чиито планове и намерения са чисти като първи сняг, само че методите на тяхното въплъщаване в живота ви карат да желаете повече и единствено наличието на такива хора ви кара да жертвате личното си благополучие и благоденствие. И по тази причина, каквото и да ни коства, ни се постанова да страним от такива добродушковци – въпреки и единствено за момент отдих. Просто вие не можете да си позволите всекидневно да се саморазрушавате поради някой различен. Вие би трябвало да поставите личното си благоденствие преди всичко. И в случай че по тази причина би трябвало да прекарвате по-малко време с някой роднина, да обичате някого от разстояние, да бягате от обстановки, от които ви е много тежко – е, какво пък, това си е ваше право. Заради предпазване на личното си здраве.

2. Токсичните хора постоянно ловко се скриват зад пасивна експанзия. Пасивно-агресивното държание може да има доста форми, само че най-често се показва като невербална експанзия, проявяваща се като отрицателно държание. С елементарни думи, това е когато вместо да ви кажат напряко по какъв начин се усещат, те ви дават да разберете това посредством доста непреки и дразнещи способи. Вместо да ви кажат, че са ядосани, те ще намерят доста способи да ви „ ужилят “, до момента в който не им обърнете внимание. И най-вероятно вие също ще изпуснете нервите си. Токсични ли са сходни взаимоотношения? Несъмнено. В последна сметка те демонстрират на първо място, че този човек има вяра, че не може да си разреши непосредствено да им каже какво го тормози. Не забравяйте, че множеството съзнателни човешки същества няма да видят никаква причина за пасивно-агресивно държание към вас, в случай че знаят и усещат, че могат, без никаква заплаха, непосредствено да кажат всичко, което мислят. С други думи, няма потребност да крият възприятията си зад пасивно-агресивно държание, в случай че считат, че няма да бъдат съдени или подложени на критика за метода си на мислене. Затова се пробвайте околните ви да схванат, че ще ги приемете такива, каквито са, че те въобще не са длъжни да споделят вашите хрумвания и отзиви, само че ще се радвате, в случай че от време на време можете да разчитате на тяхната поддръжка. И в случай че ги е грижа за вас, тогава най-вероятно ще го получите - и във всеки случай те ще бъдат подготвени на компромис. Е, в случай че те откажат и продължат да се държат пасивно-агресивно, добре - постоянно можете да се отдалечите от тях на нужното разстояние. Емоционалното изнудване не е тип изнудване, на което би трябвало да се подчинявате.

3. Те сигурно ще се опитат да ви подчинят на волята си - в случай че им позволите.  Всички сме чували за учебните хулигани и техния тормоз над по-слаби или добродушни възпитаници, само че токсичните родственици от време на време могат да бъдат неведнъж по-лоши от тези хулигани. Да тормозиш други хора е неприятно. Това е всичко, точка и никакви „ само че “! Никой няма и не може да има право да наскърбява и унижава различен човек като персона. Но за жалост има хора, които просто не могат да бъдат щастливи, до момента в който не стъпчат нечие самоуважение в мръсотията. И би трябвало да се научите да устоявате на тези мръсни трикове. Имайте смелостта да го извършите. Не ги разочаровайте. Запомнете – никой не може да ви накара да се почувствате ненужен човек, в случай че вие самите не го надарите с тази мощ. Да, изисква се огромна храброст, с цел да се изправиш против враговете си и още повече, когато тези врагове се окажат твои другари и родственици. За страдание от време на време откриваме хора, които изпитват прочувствено принуждение на най-неочаквани места. Обърнете внимание на това по какъв начин хората към вас се отнасят към вас и се пробвайте да забележите техните смешки - даже в случай че, както си мислите, те са напълно безобидни. И в случай че престанат да бъдат безобидни, спрете ги без никакво страдание. Да, можете да издържите доста от родственици - само че не и нещо, което заплашва самата целокупност на вашата персона.

4. Да се преструвате, че токсичното държание на родственик е изцяло обикновено, не е обикновено.  Ако не защитавате ползите си, тогава вие сами няма да забележите по какъв начин токсичните родственици ще стартират да употребяват сложния си темперамент, с цел да получат особено отношение от вас към себе си. И вие ще се съгласите с тях, просто тъй като, добре... ще бъде по-лесно просто да извършите това, което желаят от вас, в сравнение с да влезете в нова борба. Но това е неправилно. Улеснявайки живота си в кратковременен проект, вие го вършиме тъмен за доста по-дълъг интервал. Ако възнаграждавате токсичните хора за тяхното държание, те няма да се трансформират. Никога. Ето за какво ви съветваме да съберете волята си в пестник и един път вечно да разберете, че не би трябвало да изпълнявате поръчките на никого. Спрете да се движите на пръсти към тези хора и да се оправдавате още веднъж и още веднъж за непрекъснатото им подло държание. Постоянните прочувствени подиуми, цялостни с негативизъм, не са нещо, с което да се примирявате непрестанно. И в случай че някой във вашето семейство към този момент е над 18 години и към момента не се е научил да се държи като рационален и виновен възрастен (поне през множеството време), тогава е време да отвърнете на удара и да започнете да защитавате личните си ползи.

5. Само тъй като те живеят ден за ден, не значи, че би трябвало да вършиме същото.  Не забравяйте да се грижите за себе си. Ако се случи да сте принудени да живеете или работите с отровен човек, пробвайте се да сте сигурни, че постоянно имате задоволително време да останете уединено със себе си, да се отпуснете и да се възстановите. Ако би трябвало непрестанно да се превъплъщавате в ролята на рационален възрастен, знаете доста добре какъв брой изтощително може да бъде това и в случай че не внимавате, токсичността на вашата среда може да болести и вас. Токсичните родственици могат да ви лишат от сън, като изпълват мозъка ви с непрекъснати подозрения, мисли и въпроси: „ Прав ли съм, както си мисля? Може би в действителност съм неприятен човек и имат причина да ме презират? Как въобще могат да създадат това? Толкова съм засегнат и компрометиран! " И целият този въртоп от неприятни мисли може да се върти в главата ви седмици, месеци и даже години. Понякога тъкмо това вършат токсичните хора. Те желаят да ви подлудят, с цел да изглеждате като „ неприятен човек “, който се държи нерационално. Понякога токсичните хора просто не схващат за какво се усещат по метода, по който се усещат, неспособни да видят на косъм оттатък личните си прочувствени потребности... и това в последна сметка се прелива в токсична връзка и държание. И защото не можете да контролирате дейностите им, ви остава единствено едно нещо - да се грижите за себе си. Грижа във всеки смисъл на думата, даже единствено с цел да можете да поддържате фокус, психическо и физическо здраве и способността да бъдете положителни, даже когато негативността ви заобикаля. Здравословният сън, медитацията, молитвата и постоянните извършения могат да създадат чудеса в това отношение.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР