Заподозреният за убийството на Гилго Бийч трябва да даде ДНК тампон, правилата на съдията

...
Съдия от окръг Съфолк застана на страната на прокурорите и
Коментари Харесай

Съдия от окръг Съфолк застана на страната на прокурорите и постанови, че заподозреният за убийството на Гилго Бийч Рекс Хойерман трябва да предостави ДНК проба, според съдебно решение, подадено в сряда.

„Съдът намира, че противно на твърденията на подсъдимия, има вероятна причина да се смята, че подсъдимият е извършил престъпленията, за които е обвинен, и следователно основание да се наложи букален тампон“, пише съдия Тимъти Мазей.

Освен това той написа, че „Съдът намира, че сравнението на пробата на подсъдимия с получените доказателства“, включително косъм, открит върху жертва, в която е обвинен, че е убил, и „ДНК, намерено върху кората за пица и салфетката, ще даде доказателствено материално доказателство , независимо дали е уличаващо или не”.

Решението идва, след като прокурорите подадоха искане до съда за получаване на букален тампон - известен още като тампон на бузата - на ДНК, според офиса на окръжния прокурор на окръг Съфолк.

Със заповедта се уважава искането на прокуратурата за вземане на пробата от устната кухина в присъствието на неговия адвокат. Трябва да се отбележи, че заповедта на съдията гласи, че преди това са взети букални тампони от съпругата и двете деца на Heuermann „при съгласие за допълнителен ДНК анализ“.

Heuermann е обвинен в три обвинения в убийство първа степен в убийствата на Мелиса Бартелеми през 2009 г. и Меган Уотърман и Амбър Костело през 2010 г., според прокурорите от Съфолк.

Мелиса Бартелеми, Меган Уотърман и Амбър Лин Костело Мелиса Бартелми, Меган Уотърман и Амбър Лин Костело Полицейско управление на окръг Съфолк

Той е и главният заподозрян за изчезването и смъртта през 2007 г. на четвърта жена, Морийн Брейнард-Барнс, според съдебен документ от прокурорите. Heuermann не е обвинен във връзка с това четвърто убийство, но разследването „се очаква скоро да приключи“, се казва в документа.

Чрез своя пълномощник той отхвърли обвиненията срещу него.

Във вторник шерифът на окръг Съфолк Ерол Тулон каза на Ерин Бърнет от CNN, че получаването на ДНК е „изключително важно за този случай“, добавяйки, че „без съмнение“ Хойерман е убил трите жени, в убийството на които е обвинен.

Ключов пробив в случая дойде през януари, когато следователите откриха ДНК на Heuermann от кора за пица, която беше изхвърлена в кофа за боклук в Манхатън. Тази ДНК съвпада с ДНК от мъжка коса от дъното на чул, който убиецът е използвал, за да увие едно от телата на жертвата, според прокурорите.

Властите вече разполагат с ДНК проби от съпругата на заподозрения, Аса Елеръп. Тези проби бяха събрани от бутилки в кофа за боклук извън общия дом на двойката и бяха свързани чрез митохондриален ДНК тест с косми, открити на или близо до три от убитите жертви.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР