Заподозреният за спирането на софийското метро бивш депутат от НДСВ

...
Заподозреният за спирането на софийското метро бивш депутат от НДСВ
Коментари Харесай

Освободиха Минчо Спасов, обвиниха го в хулиганство

Заподозреният за прекъсването на софийското метро някогашен народен представител от Национална движение „Симеон Втори" и деятел от антиправителствените митинги Минчо Спасов беше освободен малко след 01.00 ч. тази нощ. Той беше арестуван поради подозрения, произлизащи от видеозаписи от камерите на метростанция ”Софийски университет ”, оповестиха по-рано от Столична дирекция на вътрешните работи.
Спасов престоя в ареста на Първо РПУ повече от 6 часа, а протестиращи останаха пред постройката на Районното в негова поддръжка до освобождението му, блокирайки придвижването по бул. " Шипченски проход " до късните часове на нощта. Пред стратегия " Хоризонт " на БНР Минчо Спасов разгласи, че са му повдигнати обвинявания за безчинство.

" Не е ясно какви са хулиганските дейности. Моите юристи установяваха редица процесуални нарушавания, да вземем за пример поемните лица, които бяха докарани, бяха без персонални карти. Всичко това е отразено. Поискахме те да бъдат открити. Въпреки нашата опозиция бяха осъществени процесуално-следствени дейности по освидетелстване в тъмната част на денонощието, без това да е нужно от някаква степен на извънредност. В нашите пълномощия са да апелираме тези непозволени дейности. В първичната заповед за моето задържане беше посочен член 325 без алинея, без в действителност учредения. Това нещо сме го показали в жалбата. Моите юристи подадоха неотложно тъжба ", разяснява Спасов.

Съмненията за присъединяване на Минчо Спасов в случая идват от видеозаписи от камерите в метростанция " Софийски университет ". Около обяд в понеделник стана ясно, че протестиращи са блокирали за малко метрото в посока " Младост ". За няколко минути към 14:30 часа придвижването на влаковете беше спряно, откакто, съгласно Столична дирекция на вътрешните работи, трима души са спрели зареждането на път 1 и път 2 на софийското метро, като лицата са разпознати по записи от камери, които са ги снимали.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР