Започваме строителството на 45 нови сгради и разширения на детски

...
Започваме строителството на 45 нови сгради и разширения на детски
Коментари Харесай

Фандъкова обещава градини и намален трафик

Започваме строителството на 45 нови здания и разширения на детски градини и ясли, както и на основни булеварди, с които целим да облекчим трафика в града и намаляването на нездравословните излъчвания. Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова при започване на съвещанието на Столичния общински съвет, на което ще бъде прегледан и гласуван бюджета на града за 2021 г. 

Капиталовата стратегия е в размер на 511,7 млн. лева Фандъкова изясни, че парите за София са фокусирани върху три цели - създаване на стратегическата инфраструктура, строителство на нови детски градини и възстановяване на качеството на въздуха.

Най-голямата реорганизация, която ще стартира тази година е на трамвайното трасе по бул. „ Цар Борис III “, от Съдебната палата до „ Княжево “, която е на стойност 31,6 млн. лева " Този план ще даде бърза връзка на гъсто обитаеми квартали и нов линеен парк по бул. „ Македония ", посочи Фандъкова.

Градоначалникът означи, че със завършването на обектите в идващите години ще се понижи трафика в града и нездравословните излъчвания.

Общината ще продължи да налива пари и в квартални поправки - 50 млн. лева Както през предходната година по този начин и през 2021 година 10 млн. лева ще бъдат предоставени непосредствено на кметовете на региони.

Целта на Фандъкова до края на мандата е обезпечаването тук-там в детските градини на всички деца от 3 до 6 години.

"  45 са съответните обекти за нови здания и разширения на детски градини и ясли. С тях упованията ни са през тази и идната година, когато ще завършат е да открием 185 нови групи "

" Една от моите персонални дела за 2021 година, е да подсигурявам финансиране за разширенията на метрото към „ Подуяне “ и през „ Слатина ", разкри градоначалникът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР