“Започваме пълна ревизия на всички лицензирани боксьори”. Това заяви в

...
“Започваме пълна ревизия на всички лицензирани боксьори”. Това заяви в
Коментари Харесай

Започва пълна ревизия на лицензираните боксьори в България

“Започваме цялостна проверка на всички лицензирани боксьори”. Това съобщи в студиото на “Здравей, България” Венцислав Николов – член на УС на Българския професионален боксов съюз. Повод за инспекцията стана смъртният случай на боксовия кръг в Албания на Борис Станчов. Впоследствие стана известно, че Станчов се е състезавал с лиценза на своя братовчед Исус Величков. Треньорът му твърди, че не е знаел, че умрелият боксьор употребява лиценза на неговия братовчед Исус, макар че се е обръщал към него с името Боби Джи. Заради абсурда с сменената идентичност на професионалния играч, в сряда боксовият съюз лиши лиценза на мениджъра на Величков - Венцислав Георгиев.

„ Лицензите се дават въз основа на три документа – медицински проучвания, лиценз и позволение за присъединяване. Тези документи се издават от мениджъра, откакто той получи нужните документи. Българският професионален боксов съюз работи само въз основата на документи”, съобщи Венцислав Николов.

„ Боксьорите показват персонална карта. Самите те спадат килограми, мажат се с разнообразни неща. Когато се качат на кръга ние знаем, че това е Исус Величков. Той е показал персонална карта и по този начин ние знаем, че това е той”, сподели още Николов.

„ Медицинските прегледи се ревизират сега от следствените органи. Прегледът е изработен в Луковит. Там е прегледан е Исус Величков, а е с тези проучвания е играл Боби Джи. Ако се открият нарушавания при прегледите, отговорните ще си понесат отговорността ", уточни той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР