Започваме да работим за създаването на условия за възход на

...
Започваме да работим за създаването на условия за възход на
Коментари Харесай

Ще има ли нови вътрешни полети у нас

Започваме да работим за основаването на условия за напредък на въздушната промишленост, като част от транспортната система на страната.

Това съобщи министърът на превоза и известията Николай Събев в Народното събрание по време на среща с депутати, представители на авиационния бранш и управленията на Групово дело „ Гражданска въздухоплавателна администрация “, Директива за птиците „ Ръководство на въздушното придвижване “, както и на Държавния авиационен оператор.

„ Това са първите стъпки, които вършим с част от авиационния бизнес, с което слагаме началото на едно дълготрайно съдействие. Предстоят още срещи с всички организации от въздухоплавателната промишленост, с цел да начертаем целите и незабавните въпроси, които стоят пред нас. Ще работим транспарантно и намерено при решаването на стратегически значими за авиационния превоз въпроси. Ще използваме нов стопански метод, при който всички компании ще бъдат третирани еднообразно. Нашата цел е да развиваме всички транспортни браншове, тъй че да реализираме по-добра транспортна съгласуваност “, означи министър Николай Събев.

По време на диалозите беше подложен въпросът за отпущането на финансовата помощ от 60 милиона лв., за подкрепяне на авиационните превозвачи. Министърът уточни, че средствата са трансферирани към бюджета на министерството. След привършване на процедурата по утвърждение на помощта от Европейската комисия ще стартира кандидатстването и отпущането на средствата към превозвачите. „ Българската страна е планувала опция за подкрепяне на бранша, само че това би трябвало да стане спазвайки условията на европейското законодателство “, добави Николай Събев.

По отношение на подобряването на работата на администрацията министър Николай Събев съобщи, че се работи за повишение успеваемостта на администрацията, тъй че всичко да става по-бързо и транспарантно. „ За да се оправим с този въпрос е належащо в съдействие с бизнеса да бъде прегледана цялата система, с цел да се вземат най-хубавите решения за развиване на българската авиация “, сподели още министърът.

Преди дни транспортният министър разгласи, че се работи и за възобновяване на авиолинията сред София и Русе.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР