Започва цялостна реновация на гара Стара Загора, съобщиха от пресцентъра

...
Започва цялостна реновация на гара Стара Загора, съобщиха от пресцентъра
Коментари Харесай

Гара Стара Загора се сдобива с нов облик

Започва цялостна реставрация на гара Стара Загора , оповестиха от пресцентъра на общината. Предвижда се общата стойност на ремонта да е 11 милиона лв.. Целта е гаровият комплекс да бъде изцяло освежен, с цел да придобие актуален образ, който дава отговор на условията за енергийна успеваемост и градивна осигуреност.

Поради дългогодишната употреба и непрекъснатият дефицит на средства за своевременна поддръжка и ремонт, гаровият комплекс е в неприятно техническо и естетическо положение . Това постанова осъществяването на рационализация, преустрояване и реорганизация на комплекса.

Предстои цялостна замяна на дограмата (прозорци и врати), облицовките, мазилките и покритията. Сградата ще бъде пожарно обезопасена. Предвижда се замяна на водопроводната и канализационната система, както и въвеждане на системи за видеонаблюдение и надзор на достъп.

 Снимка 391146
Източник:

Около постройката ще бъдат инсталирани детайли на градско обзавеждане, с които да се построи удобна среда за пасажерите и обслужващия личен състав.

Състоянието на гарите е от огромно значение за имиджа на железопътния превоз, защото те са лицето на железницата.

От изключително значение е обслужването в гарите да бъде усъвършенствано, както и да се основат нужните улеснения и сигурност за пасажерите, тъй че железопътният превоз да бъде по-привлекателен и да дава отговор на европейските стандарти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР