Започва процедура по изготвяне на проект по разширяване на гранично

...
Започва процедура по изготвяне на проект по разширяване на гранично
Коментари Харесай

Започва процедура по разширяване на гранично контролно-пропускателен пункт „Малко Търново“

Започва процедура по правене на план по разширение на гранично контролно-пропускателен пункт „ Малко Търново “. За това се договориха виновните за задачата институции на среща при премиера Димитър Главчев, оповестяват Министерски съвет.

На нея участваха министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова-Касабова, министърът на околната среда и водите Петър Димитров, заместник-министър на финансите Стефан Белчев, шефът на организация „ Митници “ Георги Димов, ръководителят на УС на АПИ инж. Йордан Вълчев, както и кметът на община Малко Търново Илиян Янчев. 

Кметът благодари на премиера Главчев за бързата реакция на страната и готовността на всички отраслови институции да спомагат за разширението на пункта за облекчение на трафика. Илиян Янчев срещна министър-председателя с нуждата от модернизирането на пункта, който е значим транспортен кулоар сред България и Турция.

Едновременно с това интернационалният път Е-87 се явява и свързващ Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дуранкулак “ на българо-румънската граница с Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Малко Търново “ по продължение на черноморското крайбрежие. 

До няколко дни следва организация „ Митници “ да изготви техническа спецификация на плана за разширението на пункт „ Малко Търново “ и процедурата да бъде задвижена предпочитано по отрасловите институции.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР