От Националния таксиметров синдикат започват безсрочен протест в София. Васил Терзиев

...
От Националния таксиметров синдикат започват безсрочен протест в София.
Васил Терзиев
Коментари Харесай

Безсрочен протест на таксиметрови шофьори

От Националния таксиметров профсъюз стартират неопределен митинг в София.

Васил Терзиев излъга, че е провел диалог с таксиметровия отрасъл. Всъщност по време на митинга направихме опит да изпълним среща с него, само че за жалост и отчаяние на всички протестиращи сътрудници, той си направи среща с организацията " Такси съюз ", която разгласи, че не поддържа митинга, съобщи в Българска национална телевизия " Денят стартира " Красимир Цветков. Той добави, че митингът не е на компании, а на самите водачи.

От стоянките и инфраструктурите са лишени водачите. Ние сме заплатили едни милиони във тип на таксиметров налог и против това заплащане общината със свое решение е поела ангажимент, че тези пари ще се влагат в таксиметрова конструкция. Това нещо не се случва. Напротив - тя се унищожава, добави Цветков.

Таксиметровите водачи ще изразят недоволството си на всичките все още 131 места в столицата, избрани от общината за стоянки. От синдиката стартират безсрочни протестни дейности, откакто кметът Васил Терзиев не отговори на настояването им за среща. Недоволството ескалира след новата организация на бул. " Витоша ", където беше отстранена стоянката за таксита. От сектора обявиха, че към този момент са отстранени 22 таксиметрови стоянки от зони „ център " и „ първа " в столицата, без какъвто и да е спор. Исканията им са за повече стоянки и за основаване на връзка сред сектора и Центъра за градска подвижност по отношение на репатрирането на коли, паркирани върху местата, избрани за таксита.

21 от стоянките в централна зона и необятен център са унищожени в необятен център от общо 68. 21 стоянки липсват. А в целия център от " Дондуков " до НДК има тъкмо три останали места във тип на таксиметрова стоянка. Това са всичките три места за целия център, уточни Красимир Цветков.

От протестиращите обявиха, че ще стачкуват до момента в който не седнат на една маса за договаряния с представители на Столичната община.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР