Започва поредният, трети етап от ремонта на Аспаруховия мост във

...
Започва поредният, трети етап от ремонта на Аспаруховия мост във
Коментари Харесай

Подновеният ремонт ще блокира Аспаруховия мост във Варна

Започва следващият, трети стадий от ремонта на Аспаруховия мост във Варна. 495 000 лв. от държавния бюджет ще коства ремонтът на този сектор, който е с дължина стотина метра.

Варна

Заради ремонта от през днешния ден стартира слагането на огражденията и въвеждането на краткотрайна организация за придвижване по Аспарухов мост, а строителните действия ще започват във вторник. Рехабилитацията ще обхване 6-то оборудване на моста, като секторът е с дължина от 97 метра.

Платното за Бургас ще бъде затворено за придвижване, а трафикът ще е пренасочен в двете посоки в платното за Варна по ремонтираните през предходната година уреди 3 и 5. Достъпът до пристанище Варна-Изток и Южната промишлената зона няма да се лимитира.

Ремонтът включва асфалтиране на пътя, слагане на нова хидроизолация, фуги, маркировка, пътни знаци, ограничаващи системи и парапети. На обекта ще се работи мобилизирано, с цел да може реконструкцията да приключи по-бързо. Сред най-потърпевшите още веднъж ще са жителите на квартал " Аспарухово ", които се приготвят за огромни тапи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР