Започва поредната нова седмица – а тя може би ще

...
Започва поредната нова седмица – а тя може би ще
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 17 февруари

Започва следващата нова седмица – а тя може би ще е взривоопасна най-малко в политическо отношение. Защото след случилото се с преференцията в Изборния кодекс, Българска социалистическа партия към този момент разгласи, че напуща Народното събрание и няма да се върне, до момента в който преференцията не бъде избавена. Дали това не значи интензивен завършек на настоящето ръководство – може би ще стане по-ясно точно в идващите дни.
Вестник " Сега "
Помните ли, че финансовият министър Владислав Горанов си има кръстник, който му подарява жилище? Ако не помните, нищо чудно – мина си време, откогато стана ясно. Е, като за България не е толкоз доста – месец-два-три, само че то по този начин си отива на разтъкаване. А разтъкаването в тази ситуация е поради нежеланието на прокуратурата да се поразбърза с инспекцията дали пък не е толкоз безкористна работа – първо Антикорупционната комисия трябвало да свърши, пък след това и прокуратурата ще мисли какво и по кое време да свършва. Май отива да я свършат като кучето на равнищата...
И като прибавим Законът за ограниченията против изпиране на пари и по какъв начин към този момент вървят крепко семинари против такса от по към 200 лв., с цел да те обучат да различаваш какво е корупция, то е ясно, че на тези с малко мозък в главата и без такса от дълго време им е светнало.
Вестник " 24 часа "
Медията обръща внимание, че денонощните аптеки са изчезващ тип. Счита се, че денонощните аптеки са под 1% от всички, само че това не са публични данни, тъй като такива до момента никой не е обявил.
И също така, откакто взе решение да излиза от Народното събрание, Българска социалистическа партия реши към този момент да не пуска други в обединението, с която в действителност е в Народното събрание – " Българска социалистическа партия за България ". Но пък щели да приказват с който могат – и с който им " върже ".
Вестник " Труд "
Медията пресмята какъв брой са ни парите за втора пенсия – 3000 лв.. Това са две що годе положителни месечни заплати – дали да продължим с това какъв брой тогава се чака да живеем?
И да не се чудите какъв брой се чака – тъй като това НЕ Е водещата вест на " Труд ". Водещата е престъпната история в Кюстендил
Вестник " Монитор "
Пълна активизация на политическа тематика. Първата цел – Иван Костов. Както знаем, той е отговорен за всичко. И никак не иронизираме – отговорен си е. Ако не беше се споразумявал с Българска социалистическа партия през 1997 година под етикета " национално единение ", а беше раздадена същинска правдивост, щеше да е друго. Но съгласно „ Монитор” работата е по този начин, както е в този момент, тъй като Костов стига до тези небеса с помощта на Андрей Луканов. Само че кръговете и кръгчетата въобще не са само на и към Костов – вътре са доста повече и надалеч по-силни хора сега – да, за един добре заоблен млад мъж приказвам.
Вторият за деня е Андрей Райчев и какво бил правил " за политическа приложимост ". Не че нещо, само че в България тези, които не вършат нещо за политическа приложимост, какъв брой тъкмо са?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР