Американските власти сметнаха за приемливо използването на американско оръжие, доставено

...
Американските власти сметнаха за приемливо използването на американско оръжие, доставено
Коментари Харесай

Политико: САЩ разрешиха удари с техни оръжия срещу руски сили, атакуващи през границата Украйна

Американските управляващи сметнаха за задоволително потреблението на американско оръжие, доставено на Киев, за нанасяне на удари по всевъзможни съветски сили, атакуващи украинската страна през границата. Това съобщи , позовавайки се на свои източници, съобщи ТАСС.

" По думите на американски длъжностни лица Съединените щати са споделили на Украйна, че могат да употребяват доставено от Америка оръжие, с цел да ударят всевъзможни съветски сили, които нападат през границата, а освен в региона покрай Харков ", се споделя в обявата. Американските длъжностни лица упорстват, че методът на Съединени американски щати не се е трансформирал, въпреки че по-рано американските управляващи твърдяха, че разрешението се отнася единствено за територията на Русия близо до Харков, показва ТАСС.

Помощникът на президента на Съединени американски щати по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан сподели по-рано тази седмица, че Вашингтон счита за допустими удари с американско оръжие по съветски войски, ситуирани на съветска територия на границата със Сумска област в Украйна.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен удостовери на 31 май, че президентът Джо Байдън се е съгласил с американски военни удари на съветска територия. Както съобщи ръководителят на американската дипломация, става дума единствено за офанзиви против съветски райони покрай Харков. В същото време той не изключи, че обсегът на офанзиви с американско оръжие на съветска територия ще се усилва.

Руският президент Владимир Путин означи на 28 май, че изборът на цели и полетните задачи за актуалните ударни системи се извършва дистанционно или автоматизирано, „ без наличието на украински боен личен състав “. Това се прави от тези, които създават и доставят тези ударни системи в Украйна, акцентира Путин и предизвести, че страните от НАТО би трябвало " да са наясно с какво си играят ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР