Започва пожароопасния сезон, по време на който натовареността на огнеборците

...
Започва пожароопасния сезон, по време на който натовареността на огнеборците
Коментари Харесай

165 пожара са гасили пловдивските огнеборци

Започва пожароопасния сезон, по време на който натовареността на огнеборците е извънредно висока. Апелираме към зоркост и гражданска отговорност! За това предизвестяват от пожарната в Пловдив.

Само през последния месец звената на ПБЗН са ликвидирали 165 пожара. В 68 от случаите огнеборците са гасили боклуци. Справка демонстрира, че най постоянно сходен вид катастрофи, пораждат на територията, обслужвана от Трета и Четвърта РСПБЗН - очевидно отговорността на жителите на тези региони е по-малка. С професионалните си дейности огнеборците реагират на всеки подаден сигнал. Често пъти обаче решението за премахване на проблематичните дейности зависи от налагането на административно-наказателни наказания.

Само през последния месец пожарникари от Четвърта работа 17 пъти са гасили боклуци на улиците " Сокол " и " Крайречна ". Аналогична е и обстановката за сътрудниците ни от Трета работа - 15 са отработените катастрофи, свързани с гасене на отпадъци на територията на регион Северен.

Директорът на Пловдивската пожарна е сезирал способените лица и институции за взимане на отношение- кметове на общини, Регионална инспекция за опазване на околната среда и полиция.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР