Започнете зимния ден с горещите новини на вестник Марица“. Ето

...
Започнете зимния ден с горещите новини на вестник Марица“. Ето
Коментари Харесай

Четете в Марица: Отстъпката за  горива - сега 25 ст., а по...

Започнете зимния ден с горещите вести на вестник „ Марица “. Ето и част от акцентите: 

 

2022-ра: ялови партии подвигнаха самолета на президента

Половин година харвардски опит, а от юли - страна на ръчно ръководство от президента. Така мина за България политическата 2022 година, която докара до следващите предварителни избори на 2 октомври и финишира с ялови напъни за постоянен кабинет.  

Ситуацията роди тежки вопли, че от премиерска република при 12-годишното ръководство на Бойко Борисов сме се натресли на президентска република на Румен Радев. Вината за това обаче е основно в родните партии, които демонстрираха отчайваща импотентност в опитите си да осъществят дадената им власт. Логично две трети от българите отхвърлиха да гласоподават, надявайки се на нов избавител. А 87 635 пуснаха бюлетина " Не поддържам никого ", съвсем колкото събра спечелилият от два вота обратно " ИТН ". 

 

Пет дни паркираме гратис в синя зона  

Пет дни - от 24 до 28 декември в това число - ще паркираме гратис в синя зона. В първите два дни на 2023 година - 1 и 2 януари - още веднъж ще стопираме даром, защото са почивни за страната. 

От Общинското дружество „ Паркиране и репатриране “ припомнят, че работното време на синята зона е от 8:30 до 18:30 часа в дните от понеделник до събота в това число, само че на формалните празници и обвързваните с тях почивни дни престоят не се заплаща. 

 

Отстъпката за  горива - в този момент 25 ст., а след това може и левче

Отстъпката от 25 стотинки за горивата остава и при започване на идната година, заяви служебният министър на стопанската система Никола Стоянов. На по-късен стадий обаче компенсацията може да скочи четирикратно и да възлиза на 1 лев на литър гориво, защото през вчерашния ден Народното събрание одобри на първо четене законопроект за компенсиране на разноските на потребителите на моторни горива, импортиран от Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и група народни представители. 

 

Другарски огън самоубива ГЕРБ и Българска социалистическа партия в Пловдив

С вътрешни интриги и раздори ГЕРБ и Българска социалистическа партия в Пловдив направиха всичко допустимо да понижат възможностите си за локалния избор следващата година, считан занапред за огромната борба на 2023-та. В партията на Бойко Борисов пукнатината сред водената от Иван Тотев градска организация и кмета Здравко Димитров зейна още повече. Разногласията за пробива до Водната палата, чийто градеж беше спрян по предложение на най-голямата 17-членна група в Общинския съвет и по персоналната самодейност на регионалния координатор, окончателно раздели локалните гербери на хората на Зико и на Тотев. Времето ще покаже до каква степен сполучлив беше и ходът на Борисов да избърза с новината, че Здравко Димитров няма да е претендент за кмет на ГЕРБ за идващия мандат.

 

" Нямаме свободни коли ", а такситата дремят на стоянките

В Пловдив има над 1100 таксита, само че по празници, наподобява, че всички се изпаряват някъде. Поръчката по телефона е невъзможна: „ Нямаме свободни коли “, „ Звъннете още веднъж след 15 минути “, „ Съжалявам, не можем да Ви обслужим “ и така нататък На хората им остава единственият вид да студуват по улиците с вярата да заловен инцидентно такси. Фирмените коледни празненства в последните две седмици приказват за няколко хипотези с този тип публичен транспорт - или жълтите коли са малко за 360-хиляден град като Пловдив, или организацията е неприятна.

 

Прокуратурата образова пенсионери по какъв начин да се пазят от шмекерите

Десетки пенсионери към този момент знаят по какъв начин да се отърват от ало измамниците и да не им се връзват. Полезните познания те натрупаха през вчерашния ден след среща в пенсионерски клуб „ Отдих “ в регион " Западен ", на която участваха зам. районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев и райкметът Димитър Колев. Събитието бе с превантивна цел, поради увеличаващия се брой на телефонните измами и главната им целева група, а точно - възрастните хора. Пенсионерите слушаха с голям интерес по какъв начин могат да се предпазят, когато са набелязани като жертва, и по какъв начин следва да реагират вярно в сходна обстановка, обзети от суматоха. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР