Започнатата от Владимир Путин пълномащабна война срещу Украйна изправи България

...
Започнатата от Владимир Путин пълномащабна война срещу Украйна изправи България
Коментари Харесай

Христо Иванов посочи голям риск за България

Започнатата от Владимир Путин пълномащабна война против Украйна изправи България и света на ръба на доста бездни. Това съобщи водачът на “Демократична България ” Христо Иванов в ефира на TV1 на въпрос за случилото се през вчерашния ден в Полша.

“Чиято и да е ракетата, умъртвила двама цивилни, тя надали е изстреляна целеустремено против Полша. На фона на този драматичен случай обаче милиони хора в Украйна са подложени на безчовечен обстрел. Такова нещо не се е случвало в Европа от Втората международна война насам ”, съобщи още Иванов.
-->
Според него светът окончателно се е трансформирал, а рисковете и отговорностите са се разраснали както за груповите съюзи, по този начин и за националната сигурност на България и обособените ни институции.  

“Хората, в чийто двор е паднала тази ракета, евентуално са си мислели, че са на несъмнено място и не престават да живеят като европейци в златните времена на Европейския съюз, само че ето, че им се случи това ”, сподели Иванов и добави, че тази война може да се отрази по разнообразни способи на всеки един от нас във всеки един миг.

Лидерът на Демократична България още веднъж акцентира какъв брой е значимо България да стегне институциите и защитата си, както и да помогне на Украйна и на съюзите, към които принадлежим. Христо Иванов отправи апел към служебния кабинет, назначен от президента Румен Радев, да задейства парламентарното решение, предоставяйки военна помощ на Украйна.

“Ако не помогнем на украинците да отхвърлен експанзията, тя ще ескалира и ще продължи да се отразява на живота на всички ни. Служебното държавно управление би трябвало да даде оръжие по този начин, както реши Народното събрание, и да даде разнообразни благоприятни условия за рационализация на българската войска ”, добави Иванов.

Според него мантрата, че България се въвлича във война е безусловно безотговорна и прикрива нечии очаквания за бърз съветски боен успех. Ако нещо вкарва България във война, за Иванов това са незаконните дейности на Путин, ориентирани против интернационалния ред, на който се основава нашата сигурност.

“Ако руснаците победят, ще живеем в свят на голяма и непрекъсната неустановеност ”, заключи Иванов.

Председателят на парламентарната група на Демократична България посочи, че ръководство без групировката му и Политическа партия при възможен трети мандат на “Български напредък ” би могло да бъде извънредно рисково за страната

Другият вероятен сюжет за държавно управление на малцинството с втория мандат на Политическа партия, подсилен от Демократична България, би бил сложен за реализация. Въпреки това, Иванов счита, че някогашните им съдружни сътрудници следва предложат формула за ръководство. Ключов приоритет и централна евроатлантическа полезност за обединяването, съпредседателствано от Иванов, остава върховенството на правото. На провелата се по-рано среща през днешния ден сред представители на Демократична България и ГЕРБ партията на Бойко Борисов не е дала отговори на въпроси за дълбока промяна на прокуратурата, за ефикасна битка с корупцията и пречистване на политическата среда.

В хода на полемиката от “Демократична България ” за следващ път са декларирали, че няма да поддържат първия мандат за ръководство на ГЕРБ. В умозаключение Иванов акцентира задоволството си от поставената цел за общо явяване сред Демократична България, Политическа партия и разнообразни местни обединения на локалните избори следващата година.

“Само си представете една България, в която София и други огромни градове имат променено локално самоуправление. Имат не просто различен кмет, а друго болшинство, друга философия. Това би била друга страна ”, приключи ревюто си Иванов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР