Започнахме основен ремонт на междублоковото пространство в ж.к. Дружба“ –

...
Започнахме основен ремонт на междублоковото пространство в ж.к. Дружба“ –
Коментари Харесай

Започна мащабен ремонт в квартал Аспарухово

" Започнахме главен ремонт на междублоковото пространство в ж.к. " Дружба “ – така наречен Руски блокове в регион " Аспарухово “. Това заяви кметът на региона Ивайло Маринов. 

Проектът планува отделяне на нови паркоместа с бетонови паркоелементи на тревна фуга – 264 броя, от които 13 за хора със специфични потребности. За обезпечаване на по-добра досегаемост към комплекса, по отношение на новата транспортна скица в региона, ще бъде построена нова улица. Тя ще се свързва със съществуващия паркинг зад блокове с номера 3 и 4 и ще се употребява като вход за комплекса, който ще разполага общо с 3 входа и 3 изхода, научи Varna24.bg.

Изцяло сменено ще бъде уличното осветяване като следва да бъдат сложени 113 нови стълбове с LED осветителни тела.

По-голяма част от зелените площи и обособени градинки пред входовете ще бъдат непокътнати.

В целия комплекс ще бъде сменена асфалтовата настилка, ще бъдат построени нови тротоари и рехабилитирани съществуващите. Ще бъде построена и нова зона за спорт. В свободните от здания и уреди площи се планува озеленяване.

По план ремонтните действия следва да приключат до края на месец ноември, като дотогава краткотрайно ще бъде основано стеснение за живущите.

" Ще се стараем да ремонтираме поетапно за минимизиране на проблемите, най-много с паркирането. Предварително се извиняваме на жителите и благодарим за проявеното самообладание и схващане. ", споделя още Маринов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+18

 

 

Всички реакции:

36Mariana Stoykova, Julieta Petkova и 34 други
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР