Започнаха проблеми с медиите за финансовия министър Асен Василев.Български журналисти

...
Започнаха проблеми с медиите за финансовия министър Асен Василев.Български журналисти
Коментари Харесай

Журналисти скочиха на Асен Василев! Става голям скандал

Започнаха проблеми с медиите за финансовия министър Асен Василев.

„ Български публицисти от АЕЖ (Асоциация на европейските журналисти) са подписали отворено писмо, с което отхвърлят да се акредитират за достъп до Министерството на финансите.По решение на министър Асен Василев, институцията вкара условия на конференции да участват единствено отраслови кореспонденти, а това затруднява и лимитира достъпа до конференции и брифинги.
-->
Сред подписалите се има имена от Българска национална телевизия, " Сега “, Mediapool, Българска телеграфна агенция, Bird.bg, " Бивол " и други, съобщи 19 мин..

Преди дни от АЕЖ излязоха със следната позиция:

Държавните институции не могат да лимитират достъпа на публицисти до конференции, съобщи твърдо в своя позиция АЕЖ във връзка отхвърли във вторник дългогодишният финансов публицист Стефан Антонов да бъде позволен до конференция на министерството на финансите, за която, съгласно АЕЖ, наподобява, са били изпратени предложения единствено до определени медии. 

" Както сме посочвали към този момент и при различен мотив, вместо политиците “да преценят по свое убеждение кой е публицист и кой не, е по-добре при започване на обществено събитие да разгласят в резюме правила и единствено в случай че някой не се съобрази с тези правила, да бъде молен да напусне.

Например, при започване на конференцията може да се уточни по кое време ще е времето за въпроси, по какъв брой въпроса може да зададе всеки и каква ще е поредността. Насърчаваме политиците да употребяват опита на експерти по връзка, а не да оставят у аудиторията чувство за аматьорщина при организирането на събития с наличието на медии ", са споделя в позицията. 

" Политиците дължат на обществото отговори, а публицистите са тези, които задават въпросите от името на своята публика. Затова, както сме отбелязвали и преди, общуването с медии, не може да бъде сменено с лъчение онлайн в обществените мрежи, не би трябвало да бъде сменено и от изявленията единствено пред комфортни медии и/или с авансово уговорени въпроси ", безапелационни са от АЕЖ, съобщи настоящо.ком.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР