Започнаха и измами с ваксини срещу коронавирус. Появи схема за

...
Започнаха и измами с ваксини срещу коронавирус. Появи схема за
Коментари Харесай

Измами с ваксините. Продават фалшиви онлайн

Започнаха и измами с ваксини против ковид. Появи скица за онлайн търговия на подправени инжекции, заяви бТВ.

От фишинг имейли до реклами в по този начин наречения Даркнет, търговци оферират реплика на препаратите, създадени от “Пфайзер ” и “Модерна ”, чиято цена може да доближи до 2500 лв..

През декември департаментът за вътрешна сигурност в Съединените щати смъкна подправен уебсайт на „ Модерна “, който е бил употребен за измами.

Одед Вануну е откривател по сигурността в Израел. В момента проверява на продажби на ваксини против ковид в Даркнет. Достъпът се реализира посредством криптирани браузъри като Тор. На тези цифрови черни пазари се продават всевъзможни нерегламентирани артикули като хапчета и оръжия.  „ Даркнет е паралелна стопанска система. Валутата е друга – употребяват се криптовалути, да вземем за пример биткойн. Комуникацията също е друга – употребяват се чат стратегии. Преди имунизацията на „ Пфайзер “ и „ Модерна “ да получат утвърждение, се появи предложение на китайската и съветската ваксини, тъй като те към този момент бяха налични “, изясни Вануну. Екипът му открива над 1700 нови уеб страницата за ваксини, които са се появили от ноември насам. Потребителите би трябвало да бъдат доста деликатни - могат да попаднат в подобен уебсайт посредством линк, изпратен на имейл или чат стратегия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР