Започна срещата между представители на ДБ и ГЕРБ. Тя е

...
Започна срещата между представители на ДБ и ГЕРБ. Тя е
Коментари Харесай

Среща: Проф. Габровски назова 3 причини ДБ да подкрепят кабинет на ГЕРБ, ето какво отговори Бойкикиев

Започна срещата сред представители на Демократична България и ГЕРБ. Тя е инициирана от претендента за министър председател, получил доверието на обединението ГЕРБ-СДС – проф. Николай Габровски. Заедно с хирурга на нея участваха Десислава Атанасова и Томислав Дончев. 

Христо Иванов пък бе договарящ за „ Демократична България “.

„ Влизате в един извънредно не добър терен, в случай че съумеете, ще бъде извънреден триумф за страната ни “, сподели Иванов на Габровски.

„ Ние почитаме вашите старания и изключително персонално. Инвестирате целия си обществен и професионален капитал “, сподели той.

„ Ако бъде излъчено държавно управление, ние ще бъдем отворени въпреки и като съпротива да работим по съответни тематики “, съобщи Иванов и разясни: „ Има един необятен набор от тематики, по които ние работим и имаме общи позиции с ГЕРБ – СДС “.

Христо Иванов потвърди към този момент неведнъж споменаваната позиция на Демократична България, че няма да поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ – СДС.

 

Проф. д-р Николай Габровски благодари на Иванов за експозето му.

„ Нямам партийна обязаност и се пробвам да подходя като жител. Тенденцията е обстановката да се утежнява “. Това съобщи проф. Габровски, обръщайки се към Иванов.

 

„ За да мога да бъда по-конкретен в нещата, за които питате, считам, че е добре да се фиксираме в няколко съществени полезности. Вярвам, че те ще бъдат счетени за общи “, поде той.

 

„ Никой няма потребност сега от нови избори. Една от аргументите за това е Планът за възобновяване и резистентност. България ще изгуби средства и то такива, които са обилни “, счита хирургът.

Според него обстановката с Шенген приказва, че е належащо обединяване. Като трети мотив той посочи влизането на България в Еврозоната.

 

„ Опитват се да ни разколебават по пътя за Еврозоната. Добре е за България да е там, тъй като тогава ще има друго равнище на доверие към страната ни и всички българи ще живеят по-добре. Животът за нас ще е по-евтин “, счита той.

Кандидатът за министър председател подсети, че най – огромен късмет да се осъществя държавно управление има с първия мандат, т.е. този, който е връчен на ГЕРБ-СДС. Вероятността, по думите му, България да има кабинет и да не отиде на избори при втория и третия мандат е минимална.

Очаква се идната седмица да бъде показан кабинет, койкто ще бъде от хора в разнообразни области и надалеч от политиката. Някои от имената са с безспорни качества, заяви проф. доктор Габровски.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР