Започна съвместното заседание на Комисията по външни работи и Комисията

...
Започна съвместното заседание на Комисията по външни работи и Комисията
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат изпращането на военна помощ за Украйна

Започна взаимното съвещание на Комисията по външни работи и Комисията по защита. Депутатите ще прегледат две проекторешения - на " Демократична България " и на ГЕРБ.

И двете са за даване на военна помощ на Украйна - оръжия, муниции и техника, както и за осъществяване на втория стадий по закупуване на осем нови изтребителя Ф-16. На съвещанието участват министърът на външните работи Николай Милков, министърът на защитата Димитър Стоянов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.



В проекторешението на Демократична България е записано България да изготви пакет за военна помощ за Украйна в период до 14 дни и да предложи съглашение с Украйна, което Народното събрание да ратифицира. В проекторешението е включено също в период до 10 дни да бъдат извършени съвещания със съдружниците в НАТО за придобиване на заместваща техника и в период до месец да внесе Програма за превъоръжаване на армията.

Военният министър Димитър Стоянов към този момент оповести, че Украйна желае занетно-ракетни комплекси и оперативно-тактически ракети. България все още има два дивизиона С-300, единият пази АЕЦ “Козлодуй ”, а другият - столицата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР