Започна премахването на гумите под Аспаруховия мост във Варна. Днес

...
Започна премахването на гумите под Аспаруховия мост във Варна. Днес
Коментари Харесай

Започна премахването на старите гуми под Аспаруховия мост във Варна

Започна премахването на гумите под Аспаруховия мост във Варна.

Днес беше изработен първият курс по извозването на гумите. Засега те се транспортират към вътрешността на страната, до момента в който излезе разрешителното за нова общинска площадка за боклуци. Малка част от струпаните гуми бяха натоварени до късния следобяд. Кога ще дойдат и за останалите количества и ще отстранен целия леснозапалим боклук, служащите не знаят.

„ На община Варна е обещано предприсание да почисти замърсяването с излезли от приложимост гуми със период на осъществяване 17 септември”, съобщи пред камерата на БТВ Диляна Бойканова – "Управление на отпадъците ", Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна. Според екоинспекцията до месец общината би трябвало да в профил и пропуски в подадените документи за нова площадка за боклуци.

„ И до момента се извозваха събираните гуми по действителен контракт, който имаме за преправка на отпадните гуми, а от другата седмица площадката ще бъде подготвена и ще стартира да приема оттук насетне гумите, които се събират в града”, сподели Иван Портних – кмет на Варна.

Общината до момента трупаше изхвърлените от жители гуми под Аспаруховия мост до паркинга за репатрирани коли. След пожара, който потегли от бунище под автомагистрала „ Струма”, от пътната организация ревизираха терена и също предложиха незабавното им унищожаване.

У нас има един единствен цех за преправка на използвани гуми.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР