Започна първият етап от евакуацията на населението на тежко обстрелвания

...
Започна първият етап от евакуацията на населението на тежко обстрелвания
Коментари Харесай

Започна евакуацията на хора от силно обстрелвания град Суми

Започна първият стадий от евакуацията на популацията на тежко обстрелвания град Суми. Това заяви заместник-ръководителят на Офиса на Президента на Украйна Кирил Тимошенко, съобщи Укринформ.

Руски самолети са нанесли тази нощ въздушни удари против Суми , който се намира в Североизточна Украйна. Поразени са здания в жилищни региони. Има починали и ранени , заяви в мрежата Телеграм ръководителят на районната администрация Дмитро Живицки, представен от Франс прес.

Русия и Украйна съумяха да се договорят за филантропичен кулоар за евакуацията на цивилни . В момента Суми е отчасти обкръжен от съветски сили и е мощно обстрелван . Според известията девет души са починали в понеделник.
Властите демонстрираха и видео от евакуацията, на която се вижда по какъв начин поданици на града се качват в рейсовете, които ще ги изведат от Суми.

Хуманитарни коридори за евакуация на цивилни са отворени и от градовете Черхихов, Харков, Мариупол и столицата Киев, заяви по-рано във вторник съветското министерство на защитата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР