Световната интернет търсачка Google за пореден път не отстъпва лидерската

...
Световната интернет търсачка Google за пореден път не отстъпва лидерската
Коментари Харесай

Американската Гугъл за поредна година е най-силната марка в България, само 3 български са в топ 20

Световната интернет търсачка Гугъл за следващ път не отстъпва лидерската позиция измежду най-силните потребителски марки в България, а Happy е отпред измежду българските марки. Само още две български марки – bTV и Devin – са в влиятелната ранглиста Топ 20.

Това сподели резултатът от самостоятелното изследване на потребителския сегмент на българския пазар по самодейност на международната организация Superbrands. Проучването се организира за девети следващ път у нас, във връзка на новото издание на промоционалната стратегия Superbrands Bulgaria 2024/2025, съобщи. 

Глобалната организация дава право както на водачите в другите категории, по този начин и на останалите квалифицирани марки да вземат участие в формалната обява за България за 2024/2025 година и да употребяват формалния знак на Superbrands в своите маркетингови и обществени връзки. Така те могат да показват измежду потребителите и сътрудниците си постигнатото високо самопризнание за отличен брандинг.

Участието в промоционалната стратегия Superbrands е единствено по покана на организацията.

Методиката на асортимент и оценяване на марките е универсална за всички страни, реализиращи програмата Superbrands. Селективният развой се реализира на два стадия: посредством конфиденциално гласоподаване на членовете на самостоятелното експертно жури – Борда на Superbrands Bulgaria, и посредством национално гласоподаване на потребителите в интернет. Това дава опция експертното мнение да се прегледа паралелно с мнението на потребителите. Членовете на борда не получават материално заплащане, те не правят оценка марка, с която са свързани, или марки на свои съперници.

Партньор на Superbrands в провеждането на националното гласоподаване на потребителите в интернет е NielsenIQ.

В процеса на оценяване специалистите и потребителите се управляват от дефиницията и критериите на международната организация за Superbrands:

Superbrand е марка, която е построила отлична известност в своя бранш и предлага обилни материални и прочувствени преимущества пред съперниците. Тези прерогативи, умишлено или неумишлено, признават потребителите и желаят да ги имат. Superbrand би трябвало да показва:

Качество: Символизира ли марката качеството на предлаганите артикули или услуги?

Надеждност: Ползва ли се с доверие марката, поддържа ли висок стандарт на продуктите или услугите?

Различие: Добре ли е позната марката в своя бранш? Успешно ли се разграничава от съперниците си? Притежава ли характерност и полезности, които я вършат неповторима на пазара?
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР