Започна конференцията на Microsoft за разработчици и програмисти. Традиционно, всички

...
Започна конференцията на Microsoft за разработчици и програмисти. Традиционно, всички
Коментари Харесай

Най-големите анонси от Microsoft Build 2018

Започна конференцията на Microsoft за разработчици и програмисти. Традиционно, всички по-важни анонси бяха направени още при започване на Microsoft Build.
Your Phone


В магазина на Microsoft се появи приложението Your Phone, което работи сходно на Continue on your PC. Предназначено е за синхронизация работата на компютъра и смарт телефона, в това число за продан на известия, фотоси и известения от едното устройство към другото. Това приложение може да бъде стартирано единствено на тестовата компилация на Windows 10, излязла в границите на Redstone 5.
Microsoft Launcher


Средата Microsoft Launcher за Android смарт телефони е предопределена най-вече за корпоративните консуматори и ще предложи няколко нови благоприятни условия. Например, отдалеченото ръководство на наличието, обвързвано с работния развой.
Timeline


Новото тук е, че функционалността Timeline, даваща опция да се прегледат употребяваните приложения и документи от последните 30 дни, ще има версии за Android и iOS. Тази функционалност дава опция да се види историята на взаимоотношение на компютъра с мобилните устройства.
Партньорство с DJI


Microsoft и JDI, най-големият производител на дронове в света, подписаха контракт за взаимна работа. DJI ще показа SDK, благодарение на който ще могат да се основават приложения за ръководството на дронове от компютри, работещи под ръководството на Windows 10.
Партньорство с Qualcomm


Microsoft и Qualcomm ще работят взаимно върху технологията Azure IoT Edge. Третите страни и производители ще могат да я употребяват за основаването на смарт устройства с хардуер на Qualcomm и програмен продукт на Microsoft.
Kinect


Проектът Kinect се възражда, само че в този момент този датчик ще се употребява не в конзолите Xbox, а в устройства, употребяващи облачни калкулации и изкуствен интелект.
Project Brainwave


Project Brainwave е нова платформа за машинно образование, работеща със сървърите на Azure. Всички калкулации в тази платформа ще стават благодарение на високопроизводителните FPGA процесори Intel Stratix.
Sets


В идващото възобновяване на Windows 10, което е планувано за тази есен, ще се появят раздели. С тяхна помощ, в един програмен прозорец могат да се започват няколко приложения. Първоначално Sets ще работят единствено с приложенията на Microsoft, а по-късно ще има поддръжка на приложенията, основани от външни разработчици.
Интеграция на Cortana и Alexa


Колонките Amazon Echo ще разполагат и с двата гласови асистента. Благодарение на това, Alexa ще може да подава и информацията, която до момента бе налична единствено за Cortana.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР