Започна изграждането на магистрала Русе – Велико Търново. Първата копка

...
Започна изграждането на магистрала Русе – Велико Търново. Първата копка
Коментари Харесай

Денков направи първата копка на магистрала Русе – Велико Търново

Започна построяването на автомагистрала " Русе – Велико Търново ". Първата копка в региона на Бяла направи министър-председателят Николай Денков, съобщи БГНЕС.

„ През последните 7-8 години на няколко пъти съм идвал в Русе, постоянно по отношение на Русенския университет и академичното развиване на града. Прави усещане упоритостта на Русе да бъде един от водещите градове в страната и да дава образец в това отношение “, уточни акад. Денков.

Той акцентира и ролята на Русе в първите стъпки по пътя на демокрацията в края на 80-те години на предишния век. „ Но с цел да може това да се случи, не би трябвало да имаме чувството, че Русе е някъде най-после на България “, сподели министър председателят.

Той напомни срещата си с министър-председателите на Румъния и Гърция преди месец в Евксиноград, на която бе разисквано развиването на коридорите по оста Север-Юг. „ Сложихме едни карти, погледнахме ги и се оказа, че Русе е в центъра на автомагистралите, които желаеме да развием от пристанищата на Егейско море нагоре към Румъния, Молдова и Украйна “, акцентира министър председателят Денков.

Министър-председателят означи, че с цел да може тази вероятност да се осъществявам, би трябвало да можем да довършим това, което в този момент започваме. „ Ще отнеме няколко години, само че всички са уверени, че би трябвало да вложим сила, с цел да стане доста бързо тази автомагистрала, от която ще има изгода освен Русе, само че и целият район “, съобщи акад. Денков.

Трасето ще е с дължина от близо 133 км. То ще стартира от региона на Дунав мост при Русе и ще доближава до град Дебелец, където трафикът се разделя в посока „ Шипка “ и Прохода на Републиката. Автомагистралата е разграничена условно на 3 сектора, като строителните действия започнаха от обхода на град Бяла.

Очаква се строителството да стартира през идната година и да завърши в границите на 5 години.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР