Започна днешното извънредно заседание на Министерския съвет, на което правителството

...
Започна днешното извънредно заседание на Министерския съвет, на което правителството
Коментари Харесай

Започна извънредното заседание на правителството

Започна днешното изключително съвещание на Министерския съвет, на което държавното управление би трябвало да разиска законопроектите за изменение и допълнение на данъчните закони, които е належащо да бъдат признати преди внасянето на бюджета за 2024 година в Народното събрание. Поради отсъствието на премиера съвещанието води министърът на финансите Асен Василев., предава Българска телеграфна агенция.

Министър-председателят Николай Денков, дружно с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел са на посещаване в Ерусалим, Израел, където министър председателят ще има среща с израелския си сътрудник Бенямин Нетаняху.

Министерството на финансите работи по няколко разновидността на бюджет за 2024 година, заяви преди дни министърът на финансите Асен Василев. През първата половина на ноември ще бъдат признати данъчните закони и към 15 ноември проектобюджетът ще бъде показан за публично разискване. Ще държим той да е с 3 % недостиг към брутния вътрешен артикул на начислена основа, а на касова основа - 2,5 на 100, както ще е и тази година, сподели Василев.

По-късно през днешния ден се чака изказване на Асен Василев, който ще заключи резултатите от днешното съвещание.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР