Започна делото срещу бившия министър на околната среда и водите

...
Започна делото срещу бившия министър на околната среда и водите
Коментари Харесай

Старт на делото срещу бившия екоминистър Нено Димов

Започна делото против някогашния министър на околната среда и водите Нено Димов поради водната рецесия в Перник. Днес по процеса са планувани разпити на очевидци, откакто преди няколко месеца Специализираният съд съумя да прегледа делото единствено на разпоредително съвещание.

Заедно с Димов пред съда застава и краткотрайно изпълняващият длъжността кмет на Перник по това време Севделина Ковачева.

Специализираната прокуратура внесе в съда обвинителния акт по делото в края на юли предходната година. Нено Димов и Севделина Ковачева са упрекнати за умишлена занемареност, като обвиняването твърди, че Димов е дал приоритет за използването на вода за промишлени потребности, макар че е знаел, че водата в язовир " Студена " понижава.
Изпълняващият длъжността кмет на Перник по време на водната рецесия пък е упрекната за това, че не е положила изискуемата от закона грижа за навреме въвеждане на режим на водоподаване в община Перник. В кметството е била налична информация, че водният запас на бент. " Студена " е мощно занижен.

По случая са разпитани 156 очевидци и е направена деветорна техническа експертиза. Събрани са над 4000 страници доказателства, оповестява Българска телеграфна агенция.

Заради водната рецесия в Перник, почнала в края на 2019 година, на ръководителя на ВиК-Перник също беше повдигнато обвиняване, само че материалите по него бяха отделени и изпратени по подготвеност на Окръжната прокуратура в Перник.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР