Започна асфалтирането на булевард Дунав“ в участъка между Карловско шосе

...
Започна асфалтирането на булевард Дунав“ в участъка между Карловско шосе
Коментари Харесай

Започна асфалтирането на булевард „Дунав“ в Пловдив

Започна асфалтирането на бул. „ Дунав “ в сектора сред Карловско шосе и „ Победа “.
На правата първо е комплициран битум, а от през вчерашния ден се полагаше новият слой асфалт. До обяд беше приключена едната лента на северното платно, след което ще се продължи и с другата лента.
Влажното време и ниските температури не са спънка за полагането на асфалта и е планувано до края на седмицата да се завърши с работата. След това ще се продължи с третия сектор сред кръстовищата със „ Победа “ и „ Голямоконарско шосе “.
При ремонта на „ Дунав “ са сменени водопровода и канализацията, което е част от построяването на Северния обходен колектор по огромния Воден план. Лотът включва действия по „ Дунав “ и по „ Брезовско шосе “. Работата по първия бул. ще бъде завършена до края на календарната 2023 година, както е по контракт. На Брезовско остават към 200 метра, само че там ще се работи и идната година, поради археологията, която би трябвало да се изследва.
Обектът се извършва от пловдивската компания ПИМК, а финансирането от 20 милиона лв. е по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 “.
Източник: Plovdiv24.bg
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР