Започна 15-ото издание на Пролетния базар на книгата. Посетителите ще

...
Започна 15-ото издание на Пролетния базар на книгата. Посетителите ще
Коментари Харесай

Тече 15-ото издание на Пролетния базар на книгата

Започна 15-ото издание на Пролетния базар на книгата. Посетителите ще имат опция да открият редки и за първи път издадени у нас произведения измежду над 15 000 заглавия на повече от 130 издателства. Базарът минава под мотото за грамотността. В рамките на базара ще се организира и Петият Софийски интернационален книжовен фестивал за деца и младежи.

Официалното разкриване на най-голямото у нас книжно ревю бе на 30 май и до 5 юни уредниците дават обещание богата съпътстваща културна стратегия с над 100 събития - министър председатели на нови книги, срещи с създатели, преводачи и издатели, полемики, презентации, игри за децата, надпревари по просветеност, литературни четения и други Петият Софийски интернационален книжовен фестивал за деца и младежи ще предложи независимо обособена сцена с стратегия, целяща повишение интереса към четенето, литературата и функционалната просветеност.

Предстоят голям брой срещи с задгранични и български създатели, креативен работилници - за илюстрации, лирика в рима, приказки и доста други събития, ориентирани към детското любознание. Денят на детето - 1 юни, ще бъде специфичният акцент тази седмица. Деца от всички възрасти ще могат да се потопят в приказния и богато илюстриран книжовен свят на най-новите детски книжки, споделя Народоосвободителна въстаническа армия.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР