Заплетен психотрилър с много неизвестни влиза в съдебната зала. Странната

...
Заплетен психотрилър с много неизвестни влиза в съдебната зала. Странната
Коментари Харесай

ТРАГЕДИЯ: Наръганата в главата Павлина с тежки увреждания

Заплетен психотрилър с доста незнайни влиза в правосъдната зала. Странната история с бургаски адрес, довела до кървава кланица след студентски ваучър, е обгърната в тайнственост. След бурното празненство 21-годишният Кирил Петров нападнал студентката Павлина, до момента в който момичето добродушно спяло на едно легло със сестра си.

Нахвърлил се върху нея с нож и забил металното острие докрай в черепа й. Нападнал и 27-годишната й сестра, която в тъмното се пробвала да отбрани Павлина. Второто момиче се е отървало единствено с порезни рани по ръцете, само че Павлина е в сериозно положение. Младото момиче е било откарано в реанимацията на бургаската болница със забития нож в черепа, от който на открито стърчала единствено дръжката. Острието проникнало в лявото слепоочие, тъкмо над ухото. За няколко дни потърпевшата госпожица претърпя серия от комплицирани и тежки черепно-мозъчни интервенции, равносилни на героизъм. Лекарите съумяха да извадят заседналото острие от черепа и към този момент я изведоха от реанимацията. Най-тежкото е зад тила на Павлина и животът й към този момент не е в заплаха.

От три дни тя е преместена в неврохирургията, където евентуално ще претърпи още интервенции. Дали момичето ще остане с увреждания и какви, лекарите към момента не се наемат да предвиждат. „Случаят е доста необикновен и комплициран, по тази причина и е немислимо да се дават прогнози за положението й. Засега пациентката е в релативно устойчиво положение и следва дълго лекуване и рехабилитации“, разясниха за „Телеграф“ лекуващи медици. Те направиха прилика с различен сходен случай с 20-годишната Симона, която бе простреляна с патрон в главата от някогашния си другар в Слънчев бряг. Преди близо две години бургаските неврохирурзи извадиха оловото от мозъка й и избавиха живота на момичето, само че лекуването й още продължава. „Когато се касае за тежка черепно-мозъчна контузия, всеки случай е самостоятелен и с друг процес. Решенията за оперативно и друго лекуване се вземат в движение“, сбито разясниха от здравното заведение.

Кървавата кланица се разиграла на разсъмване на 14 март в квартирата на двете сестри на ул. „Хаджи Димитър“ № 9. Според формалната версия, разказана главно от по-голямата сестра, предходната нощ те си поканили посетители. Гуляли до сутринта и към 4 часа купонджиите се разотишли. Единствено Кирил помолил да остане да нощува в квартирата на девойките, тъй като бил мъртвопиян. „Не мога да ходя, дано да остана да преспя тук до на следващия ден, а като изтрезнея, си тръгвам“, споделил младежът. Тъй като в квартирата имало единствено две кревати, домакините легнали на едното, а второто освободили за госта си

Момичетата били полузаспали, когато Кирил скочил, сграбчил кухненския нож и ги нападнал в леглото. По-голямата сестра е получила порезни рани главно по двете ръце и е освободена за домашно лекуване. Въпреки шока и уплахата тя е съумяла да резервира хладнокръвие и да повика полиция. Версията е по показания на 27-годишната сестра. В касапницата обаче е потърпевш и самият нападател, като не е ясно дали се е самонаранил и по какъв начин. Той също е откаран в УМБАЛ-Бургас с порезна рана на лявата предмишница и откакто е получил здравна помощ, е арестуван. Кирил обаче стартира напълно друга версия. Той твърди, че лежащ да спи на второто легло и се разбудил от неистовете крясъци на двете сестри. Не съумял да види нищо в тъмното и се кълне, че не знае кой и за какво е забил ножа в черепа на Павлина. Мистериозният случай добива тотално тип на психотрилър с трета допустима версия. Тя е споделена от другари на студентите, били на купона, и от близки на Кирил.

Според тях по време на случая всички посетители са били още в квартирата на девойките, а посоченият за нападател Кирил спял пийнал на леглото. Когато сестрите почнали да крещят, всички се изнизали от жилището, а мъртвопияният юноша не можел да помръдне заради несъответстващото си положение. Третата версия се стартира апокрифно в морския град и не е ясно дали е стигнала до полицията. Говори се още, че по-голямата сестра имала интимна връзка с служител на реда, на който първо се обадила. Друг любопитен миг е, че Кирил в никакъв случай не е бил гадже на Павлина, само че ножът, забит в главата й, бил подарен преди време точно от него. Сестрата на момичето, на чиито показания се крепи към този момент главно водещата версия, е загатнала пред проверяващите, че в злощастната нощ Кирил опитал да прави секс с Павлина. Соченият за нападател отхвърля и се кълне, че не е нападал никого. Той обаче има престъпно досие за хулигански прояви. Кирил постоянно бил нападателен и буйствал неоснователно, изключително когато употребявал алкохол, описват негови познати. Тежкото съзнателно закононарушение е квалифицирано по чл.115, вр. с чл.18, ал.І от Наказателен кодекс. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване отнемане от независимост от 10 до 20 години. По искане на прокуратурата съдът постанови непрекъснат арест за студента.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР