Заплатите за новобранците - без социалните придобивки, започват от 1000-1200

...
Заплатите за новобранците - без социалните придобивки, започват от 1000-1200
Коментари Харесай

Над 700 са свободните работни места в българската армия

Заплатите за новобранците - без обществените придобивки, стартират от 1000-1200 лв.

Българската войска търси да назначи повече от 700 нови фрагменти. Във Военновъздушните сили имат незаети 169 щата. 177 са свободните места за матроси във Военноморските сили за Варна и Бургас.

Сухопътните войски оповестиха най-вече вакантни войнишки длъжности в гарнизони от страната - общо 200. А Националната гвардейска част има потребност от 40 нови военнослужещи като гвардейци, съобщи.

Заплатите за новобранците - без обществените придобивки, стартират от 1000-1200 лв..

Редник Терзиев е младши авиомеханик в авиобаза „ Граф Игнатиево “. Постъпва на работа в армията преди 1 година. Решава да смени частния охраняем бранш с защитата на българското небе.

„ Да си военнослужещ – парите не са първото нещо. Аз се усещам задължен да послужвам на страната си, тъй като тя ми е дала всичко това, което имам и сега “, споделя редови войник Терзиев.

България разчита напълно на МИГ-29 за защита на въздушното си пространство. Преди и след всеки полет екип от техници, инженери и механици ревизират изправен ли е изтребителят.

Редникът дава отговор за ремонта на ракетите, с който стреля водачът на МИГ-29.

„ Ние поддържаме, ревизираме и отстраняваме, в случай че има повреди по ракетите, с цел да може те да се употребяват уместно от водачите, в случай че се наложи – това са бойните ракети на изтребителите, също има и подготвителни “, изяснява още редови войник Терзиев.

В хангара са изтребителите, които на всеки 200 летателни часа имат потребност от диагностика.

Редник Пеев е един от младите бойци, които дават отговор авиационното въоръжение. „ Без оръжия изтребителят е просто един аероплан “, счита редови войник Пеев.

И двамата новобранци са безапелационни към всички, които се двоумят дали да подадат документи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР