Заплатите на работещите в Националния осигурителен институт ще бъдат увеличени

...
Заплатите на работещите в Националния осигурителен институт ще бъдат увеличени
Коментари Харесай

Удар от баба ви Мика, съсипа Асен за бюджета: Трагедия! А идва нещо по-страшно

Заплатите на работещите в Националния застрахователен институт ще бъдат увеличени от 1 август с 15 % – това стана ясно на съвещанието на парламентарната Комисия по бюджет и финанси, която одобри на второ четене Законопроекта за бюджета на Държавното публично обезпечаване за 2023 година.
“Това не е бюджет, това е елементарна аритметика, в която няма нито политика, нито промени “, сподели Мика Зайкова и добавя:
“А без политика и промени, не може да се сътвори същински бюджет. Работата е там, че ги няма по простата причина, че самото държавно управление, което единствено преди два дни, се мъчеше да прави някакъв доклад за своята активност, няма управническа стратегия “.
Според нея това се вижда и от проучването на Националния статистически институт – 75% от семействата не могат да покрият разноските си.
“Пенсионерите получиха 12% нарастване, само че 90% от тях са под чертата, тъй като за издръжката на един човек са нужни 1204 лева “, споделя още тя.
“Депутатите утвърдиха и някои други нараствания. Те усилиха парите за опазване на здравето, само че понижиха относителния дял на парите по отношение на Брутният вътрешен продукт за обучение “, споделя тя.
Според специалистът това показва едно решение “без концепция, мисъл и стратегия, а за промени въобще да не приказваме “. Най-голямата покруса е, че “човекът, който прави бюджет очевидно не знае по какъв начин се прави бюджет “.
“Най-страшното е, че в случай че в действителност има ротация в това държавно управление, същият човек, със същия екип ще направи и бюджета за 2024 година Това напряко е контрапродуктивно, тъй като след това като пристигна държавното управление на Борисов, ще би трябвало да работи с този бюджет. В самата 3-годишна бюджетна прогноза няма концепция за промени. Трябва да се мисли плътно и с вероятност “, декларира специалистът пред БНР.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР