Заплахите на опозицията срещу председателя на Народното събрание Никола Минчев,

...
Заплахите на опозицията срещу председателя на Народното събрание Никола Минчев,
Коментари Харесай

ДПС и ИТН се заканиха да свалят шефа на парламента

Заплахите на опозицията против ръководителя на Народното събрание Никола Минчев , че ще изгуби поста си, започнаха да добиват съответна форма. Има Такъв Народ и Движение за права и свободи са подготвени да работят дружно, с цел да смъкват Минчев. Към заверата се чака да се причисли и ГЕРБ-СДС.

По-рано през днешния ден сред шефа на Народното събрание и опозицията избухна скандал в пленарната зала. Това се случи по време на чуването на външния министър в оставка Теодора Генчовска, инициирано от Има Такъв Народ поради проблемите в държавната политика по отношение на Северна Македония. Опозицията настояваше чуването да се организира при закрити врата, защото първият ни посланик се канеше да показа класифицирана информация пред депутатите. Управляващите обаче отхвърлиха. Това даде съображение на съперниците им да настояват, че прикриват „ националното изменничество “ на премиера Кирил Петков.

През цялото време Минчев настойчиво отблъсваше непрекъснатите претенции на опозицията да закрие съвещанието за медиите и публиката. Завихри се дълга свада, кулминационната точка на която беше заканата на Има Такъв Народ да изиска оставката на ръководителя на Народното събрание.

Хората на Слави Трифонов извършиха опасността си и малко по-късно оповестиха, че предизвикват подписка. За такова искане е нужна поддръжката на най-малко една трета от депутатите, т.е. 80 индивида. А парламентаристите от Има Такъв Народ , след разцеплението, са едвам 20 души. Затова беше неизбежно да търсят поддръжката на другите опозиционни обединения.

Първи се отзоваха от Движение за права и свободи. Водачът й Мустафа Карадайъ заяви в парламентарни коридори, че депутатите от придвижването са се подписали под настояването. Той упрекна Минчев в „ дребни хитрувания “ по време на чуването. И го укори, че не прави нищо, с цел да може Движение за права и свободи да получи писмени отговори на свои въпроси от вътрешния министър Бойко Рашков, с който придвижването от дълго време е във омраза, написа " Сега ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР