Заплахи и агресивно поведение на полицай към гражданин показва клип,

...
Заплахи и агресивно поведение на полицай към гражданин показва клип,
Коментари Харесай

МВР започва проверка след клип с тормоз на полицай над млад мъж в село Вълкосел

Заплахи и нападателно държание на служител на реда към жител демонстрира клип, публикуван в интернет. Случаят е от гоцеделчевското село Вълкосел. Местните настояват, че тормозът е систематичен. Ръководството на Министерство на вътрешните работи разпореди инспекция по случая.

Клипът е сниман в 1 часа през нощта на 14 януари. На основната улица Алил Чавдаров седи на скамейка със собствен другар, когато около тях минава патрулиращ автомобил.

„ Спряха пред нас и ни питаха дали сме крещели нещо на тях. Ние с приятелите ми казахме, че не сме. И съответният служител на реда стартира да се държи малко по-вулгарно ”, споделя Алил Чавдаров пред Нова телевизия.

Във видеоклипа се чуват разнообразни закани. „ Казвам, че има камера, той споделя, че ще ме качи в колата и ще ме закара в прилежащото село там да ме бие. Полицаят не го познавах до този миг, към този момент го познавам. Колегата му сподели, че го снимаме и той опита да дръпне телефона и тогава клипът завърши ”, споделя Алил Чавдаров.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи призна - записът демонстрира проблем в подготовката на някои униформени. „ Това държание е красноречиво доказателство, че нашите сътрудници би трябвало да имат напълно нов метод във взаимоотношенията с жителите, когато се упражняват полицейски пълномощия ”, съобщи Живко Коцев.

Той е разпоредил незабавна инспекция по случая, с цел да се откри разрешил ли си е служителят на реда да упражнява тормоз при инспекция.

„ Разпоредили сме още тази заран с министъра на шефа на Националната полиция да извърши детайлна инспекция на събитието, на метода, за това дават отговор ли в действителност изказванията за тормоз, систематичен тормоз ”, съобщи Коцев.

Той добави, че съгласно предварителните сведения служителят на реда е без досегашни прегрешения. Не е имало и сигнали против него.

Заради клипа в кметството се организира среща сред шефа на ОДМВР-Благоевград ст. комисар Даниел Димитров, заместител шефа -комисар Красимир Уруджолов, началника на РУ-Гоце Делчев -гл. контрольор Илия Иручев, Меджетил Мименов - кмет на с. Вълкосел, Елвер Шаматарев-зам. кмет на общ. Сатовча и поданици на селото. Бяха разисквани въпроси, свързани с обезпечаването на публичния ред и сигурността на локалното население, като от кмета на селото, зам.-кмета на общината и присъстващите хора бе изказано удовлетворение за положителното съдействие сред двете институции и мнение, че контрола би трябвало да продължи и даже да бъде засилен. От тях изрично бе отречено за случаи на полицейски напън и проблеми на етническа основа сред локалното население и полицейските чиновници.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР