Заплахата от тероризъм във Великобритания остава много висока Британският министър-председател

...
Заплахата от тероризъм във Великобритания остава много висока Британският министър-председател
Коментари Харесай

Тереза Мей: Заплахата от тероризъм във Великобритания остава много висока

Заплахата от тероризъм във Англия остава доста висока Британският министър-председател Тереза Мей назова хипотетичното нахлуване през днешния ден пред Народното събрание в Лондон шокиращо и предизвести, че нивото на терористична опасност в Обединеното кралства продължава да е доста високо, съобщи Ройтерс.
 

 
 Gulliver/Getty Images

Полицията заяви, че мъж съзнателно се е врязал с кола измежду пешеходци и велосипедисти и е ранил трима души , преди да се блъсне в огражденията край Народното събрание.
 
Министърът по въпросите на сигурността Бен Уолъс сподели, че задържаният нападател е 29-годишен английски жител , пристигнал въпреки това. " Засега казусът се приема за терористичен акт , само че това все още не е изцяло доказано ", добави той.
 
 Gulliver/Getty Images-->

Заплахата от тероризъм във Англия остава доста висока. Призовавам хората да останат бдителни, съобщи в официално съобщение Мей, която е на отмора отвън страната. Наред с това тя прикани британците да се обединят и да продължат да живеят обикновено , отбелязва АП.
 
 Gulliver/Getty Images

Британското държавно управление резервира нивото на терористична опасност на досегашната " сериозна " степен. Решението да не се покачва равнището на опасност беше взето след среща на държавния спешен комитет " Кобра ".
 

Помощник-комисар Нийл Басу от лондонската полиция сподели, че не са открити други обвинени и съгласно полицията жителите на Лондон към този момент не са застрашени.
 


Говорител на Мей заяви, че от март 2017 година във Англия са осуетени 13 заговора на ислямистки екстремисти и 4 крайнодесни заговора , а също че сега се водят 676 следствия за тероризъм.
 
 Gulliver/Getty Images

Американският президент Доналд Тръмп назова случилото се през днешния ден в английска столица " поредна терористична офанзива в Лондон " . " Тези животни са побъркани и с тях би трябвало да се отнасят извънредно сурово и твърдо ", написа той в Twitter.
 
Another terrorist attack in London...These animals are crazy and must be dealt with through toughness and strength!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР