Нов пътен знак шашка шофьорите, знаете ли какво означава? Всеки

...
Нов пътен знак шашка шофьорите, знаете ли какво означава? Всеки
Коментари Харесай

Нов пътен знак шашка шофьорите, знаете ли какво означава?


Нов пътен знак шашка водачите, знаете ли какво значи? Всеки лидер би трябвало да се преценява с него, другояче има солени санкции. Още един пътен знак се появява на картата.Из пътищата на Европа в скоро време ще грейне символът с бял елмаз на наследник декор.

За шегаджиите ще кажем, че това не значи „ лента за придвижване единствено за коли Renault “. Той указва лента за споделено пътешестване. А във Франция неспазването му се санкционира с санкция от 135 евро,

Лентата за придвижване, маркирана с ромб, е най-вече отляво.
Досега знакът съществуваше единствено във Франция, като е в режим на тестване  от 2020 година в Лион, Гренобъл и Страсбург. Ромбът отбелязва (понякога съпроводен от спомагателна поясняваща стрелка) лентата за публичен превоз, таксита, транспортни средства, в които има най-малко двама души, в това число лидера.
Това на процедура е така наречен споделено прилагане.
Разрешен е публичен превоз, таксита и коли с „ доста ниски излъчвания “, т.е. със стикер Crit’Air. Разбира се, тук т се включват и електрическите коли, даже и да има единствено един водач в тях. Такива знаци нормално се появяват на електронни табла. В взаимозависимост от обстановката на наблюдаване на трафика, диспечерът може да задейства или деактивира активността му.


Какво значи новият знак с бял елмаз по френските пътища?
Знакът значи, че някои ленти са непокътнати за шерване на коли и други типове транспортни средства.

Знакът нормално се намира на по-големи пътища – и може да работи единствено през избрани часове от деня, като да вземем за пример пиковите часове.

Този ход има за цел да понижи излъчванията, като има повече хора в една кола, като по този метод се понижи броят на колите по пътя.
Какви коли могат да се движат в ленти, маркирани с бял елмаз?Превозни средства с минимум двама пасажери (двойка, родител и дете, двама сътрудници, двама души, които споделят кола)Превозни средства с доста ниски излъчвания със стикер Crit’Air, показващ, че транспортното средство е 100% електрическо или работи 100% на водород – броят на пасажерите няма значениеТаксита, даже когато не транспортират пътнициМотоциклети, само че на мотоциклета би трябвало да има пасажер зад тила.Могат ли хибридните транспортни средства да употребяват лентата единствено с един пасажер?
Не – тези транспортни средства би трябвало да пътуват с повече от един човек, с цел да употребяват лентата с бели диаманти.
*Източник: France3, Факти
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР