Неотдавна САЩ отмениха разрешителните за износ на чипове за Китай

...
Неотдавна САЩ отмениха разрешителните за износ на чипове за Китай
Коментари Харесай

Ограниченията на САЩ за износ на чипове за Китай са икономически тормоз

Неотдавна Съединени американски щати анулираха разрешителните за експорт на чипове за Китай на някои компании.

В коментар на това на вчерашна конференция представител на Министерството на търговията на Китай съобщи, че с претекста отбрана на националната си сигурност Съединени американски щати не престават да политизират икономическо-търговски въпроси, подхващат ограничения за ограничение на износа на чипове и оказват напън върху китайски компании.

„ Китай е твърдо срещу сходни дейности. Ограничаването на износа на чипове за потребителски артикули за Китай и спирането на снабдяването за китайски компании е характерен образец за стопански тормоз, нарушаване на разпоредбите на СТО и подкопава ползите на американския бизнес. Действията на Съединени американски щати са в прорез с техните задължения да не вървят към икономическо „ делене “ и да не попречват китайското развиване “, уточни представителят.

Той добави, че Китай ще предприеме нужни ограничения за поддържане на обективни ползи на свои компании.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8182Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед8553Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираКоментарен Поглед17749Д-р Румен Петков: Посещението на Си Дзинпин в Европа: Скритите посланияКоментарен Поглед7752Проф. Боян Дуранкев: Перспектива пред Европа: прозрение във философията на актуален Китай и взаимно обмисляне на общото ни бъдещеАлтернативен Поглед13105Нова епоха, нова вероятност за развиване /Дискусия по отношение на визитата на Си Дзинпин в Европа/Алтернативен Поглед93080Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед77299Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед76363„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76123В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР