Заплахата от коронавируса отприщи страховете на българите и дойде дюшеш

...
Заплахата от коронавируса отприщи страховете на българите и дойде дюшеш
Коментари Харесай

Народът го удари на чесън и ракия

Заплахата от ковид отприщи страховете на българите и пристигна дюшеш на спекулантите. Цените на маските хвъркнаха до небесата, като една кутия с 50 броя стигна скандалната цена от 100 лв., като единствено преди месец струваше 3 лв..

Аптекарите настояват, че дезинфектантите към този момент са изчезнали от пазара в България, а хората са почнали да се запасяват със алкохол и не е ясно докога ще стигнат декларираните количества.

Телевизонно изявление на проф. Тодор Кантарджиев за предварителната защита посредством приложимост на ракия увеличи внезапно покупките на спиртната напитка.  
" Българският народ си го прочете както желае - че българската ракия оказва помощ при всичко. Той, вирусът, не устоя дълго време на повърхнина, доста елементарно се унищожава с всички дезинфектанти на спиртна основа и това внася утешение ", счита професорът.

Заедно с ракията, българинът се юрна да изкупува чесън за здраве и имунитет. Цената на родното произвеждане скочи до 10 лв. за кг, което е с 4 лв. по-скъпо от продукта, който идва от Китай, само че никой към този момент не го купува. 10 лв. стана цената и на сусамово олио, за което се твърди, че гони вирусите.

Всичко за ковид -  в УТРЕШНИЯ БРОЙ НА ВЕСТНИК СТАНДАРТ
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР