Записи с лошо качество, които не могат да бъдат изчистени,

...
Записи с лошо качество, които не могат да бъдат изчистени,
Коментари Харесай

Лоши записи блокират делото за убитото от ток дете

Записи с неприятно качество, които не могат да бъдат " изчистени ", блокират следствието за гибелта на 16-годишния Людмил, който бе погубен от токов удар, след като стъпи върху шахта на тротоар в центъра на София - пред болница " Св. Иван Рилски ". Това излиза наяве от отговорите, дадени от Софийската градска прокуратура на " Сега ".

Инцидентът с момчето стана на 14 февруари 2021 г. Очаква се прокуратурата да открие кои са виновните лица за гибелта на детето, откакто всички имащи отношение към проблема институции и сдружения си прехвърляха виновността. Кметът на София Йорданка Фандъкова да вземем за пример още след случая призна, че стопанисването на шахтата, по която е протекъл токът, е отговорност на Столична община. Въпреки това тя сподели, че от общината не знаят кой е отварял шахтата. След нещастието Фандъкова заяви, че е упълномощила на екипа си слагане на сензори на всички над 4000 шахти, за които дава отговор общината. През декември м.г., т.е. 10 месеца по-късно с сензори бяха едвам 3% от въпросните шахти, сподели инспекция на " Свободна Европа ".

" На сегашния стадий от следствието бяха извършени дейности за установяването на активността на няколко лица към и в процесната шахта, както и за определяне на самоличността им ", отговори на  " Сега " зам.-градският прокурор Десислава Петрова, която е и представител на СГП. Тя добави, че видеозаписите, на които те са снимани, са с неприятно качество, което прави невъзможна идентификацията им. Затова на отдел " Киберсигурност " в ГДПОБ била предоставена компютърна техническа информация. " Но качеството на фрагментите от посочените видеозаписи не беше увеличено и усъвършенствано ", споделя още прокурор Петрова. Затова по делото ще бъдат изискани нови информации от Столична община и ще бъдат предоставени оперативно-издирвателни мероприятия на Столична дирекция на вътрешните работи.  

Предстои и разпит на очевидец, който е разгласен за общодържавно търсене, се споделя още в отговорите на прокуратурата. Тъй като не е ясно по кое време ще бъде открит въпросният очевидец, това може да се трансформира в настрана съображение за закъснение на следствието. Прокуратурата въпреки всичко твърди, че по делото са осъществени голям брой дейности и все още също продължава интензивно да се проверява. 

Ако бъдат събрани задоволително доказателства за виновността на несъмнено лице за осъществено закононарушение от общ темперамент, наблюдаващият прокурор ще ги реши и ще реши дали да повдигне обвинявания, споделя още прокуратурата. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР