Запасите от дизелово гориво за отопление в Азия скочиха, след

...
Запасите от дизелово гориво за отопление в Азия скочиха, след
Коментари Харесай

Забраната на ЕС за руското гориво води до пренасищане с дизел на един континент

Запасите от дизелово гориво за отопление в Азия скочиха, след възбраната на Европейски Съюз за импорт на съветски дизел на континента, която влезе в действие на 5 февруари. Сега азиатските рафинерии в този момент би трябвало да се конкурират с Русия за продажбите на дизел в Африка, разясняват анализатори пред Ройтерс.

Преди възбраната на Европейски Съюз за импорт на петролни артикули, Русия стартира да пренасочва товари към Северна Африка и Азия. Европа стартира да купува повече дизел и други горива от Близкия изток, Азия и Северна Америка.

Русия продава от ден на ден дизел в Африка, което заменя доста от доставките от източната част на Суец.
 Задава се дефицит на дизел и това може да засегне целия свят
Задава се дефицит на едно от най-важните горива и това може да засегне целия свят

Почти всеки район на Земята ще бъде изправен пред заплахата от липса

Смята се, че Русия форсира износа си на дизел за Саудитска Арабия както посредством директни доставки, по този начин и посредством прекачване от транспортен съд на транспортен съд, съгласно търговски източници и данни за доставките от Refinitiv.

Европа в това време усилва вноса на дизел от Близкия изток и Азия, с цел да компенсира загубата от спрения импорт от глобената страна.

" Търсенето може да бъде застрашено, изключително при дизела, поради по-сериозните опасения за рецесията ", споделя анализатор.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР